BEJELENTKEZÉS: +36(30) 60 58 58 9   

Aranyér, végbéltáji betegségek

Teljes körű, kíméletes vastagbél kivizsgálás. Csak a legszükségesebb beavatkozások.

Vastagbéltükrözés - fájdalom nélkül.

Vénás bódítás, vagy kéjgázas altatás. Kíméletes beavatkozás - jó kezekből.

Emésztőszervi kivizsgálás

Józan kivizsgálási terv a szervi problémákra. Életmód-tippek a funkcionális panaszokra.  

Gyomortükrözés

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomordaganat szűrővizsgálata.

Vastagbélrák szűrés.

Elmúlt 45 éves, és jól érzi magát? Akkor a vastagbél-daganat minden panaszát mutatja. Ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Konzultáció, gyógybeszéd

Lelet-megbeszélés, szaktanácsadás... ...mert néha már a beszélgetés is gyógyít!

Sebészeti beavatkozások

...ha tényleg csak a gyógyító kés segíthet.

Tudástár

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét. De nem kapott megnyugtató választ.

Táplálkozási tanácsadás

1001 divatos diétából ... amit a tudomány is igazol.

Hashajtás a vastagbéltükrözéshez

A vastagbél tükrözéséhez a bélrendszer teljes kiürítése szükséges, - egy alapos hashajtással. Ez teszi lehetővé a gyors és kíméletes vizsgálatot, a tájékozódást, a bélfal nyálkahártyájának részletes átvizsgálását.

A leggyakrabban alkalmazott hashajtók: a macrogol (polietilén-glikol), Picoprep és a Citrafleet. Utóbbi kettő arcátlanul drága gyári készítmény, és felesleges kiadás. Kedvező ára, jó tolerálhatósága, és kiváló hatékonysága miatt saját gyakorlatomban elsősorban a macrogolt alkalmazzuk, ezért alábbi útmutató a macrogol használatát részletezi.

Normál testalkatú beteg esetén tapasztalatom szerint 2 alkalommal 100g (10 dkg) macrogol por alkalmazásával csaknem minden esetben megfelelő béltisztaság érhető el. Esetleges vastabletta szedését a tükrözés előtt 1 héttel abba kell hagyni. A hashajtást megelőzően 3-4 napig rostszegény diéta szükséges, mely időszakban kerülendő a magvas, teljes kiőrlésű kenyerek, zöldségek, gyümölcsök, főzelékfélék fogyasztása. Ezen időszakban korlátlanul fogyasztható a tej, tejtermékek mellett a fehér kenyér, párolt húsfélék, hántolt rizs, tésztafélék, főtt burgonya.

 

A vizsgálat előtti napon reggel 2. tbl. Stadalax (vénynélkül kapható hashajtó) bevételét javaslom. E napon egy normál reggeli és könnyű ebéd (pl. üres leves, tésztaféle) még fogyasztható. Az első adag (100g) hashajtót este 6 órakor 1 liter vízbenfeloldva kell elfogyasztani, majd lefekvésig legalább további 2 liter folyadékot kell utána erőltetni. (Csapvíz, cukrozott - de nem citromos - tea, szénsavmentes ásványvíz, esetleg nem rostos üdítőital.)

A vizsgálat napján szilárd étel fogyasztása már tilos. Reggel szintén 1 liter vízben oldva kell elfogyasztani a második adag (100g) macrogol port, mely után ismételten további bőséges folyadékbevitelre van szükség. Ez is legalább 2 liter legyen. (A legjobb a víz, esetleg kevés cukros tea.) Az ivást a vizsgálat előtt 2 órával abba kell hagyni, innentől már italt sem szabad fogyasztani.

 

Figyelmeztetés.

Súlyos szívbetegség, vesebetegség, valamint cukorbetegség esetén a hashajtás egyénileg meghatározott módosítása szükséges. Kérjen személyre szabott tájékoztatást!

Utoljára frissítve: 2020. február 02., vasárnap 18:07