Payday Loan

Sebészet, proktológia, gasztroenterológia.

 
Kezdőlap Vastagbéltükrözés Vegyes Hashajtás a vastagbéltükrözéshez.
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Hashajtás a vastagbéltükrözéshez.

A vastagbél tükrözéséhez alapos hashajtással a bélrendszer kiürítése szükséges. A tájékozódáshoz, a bélfal nyálkahártyájának részletes átvizsgálásához tiszta, üres vastagbelek szükségesek.

A leggyakrabban alkalmazott hashajtók: a macrogol (polietilén-glikol), keserű-só, és a Fleet Phospho-szóda. Kedvező ára, jó tolerálhatósága, és hatékonysága miatt saját gyakorlatomban elsősorban a macrogolt alkalmazzuk, ezért alábbi útmutató ennek használatát részletezi.

Normál testalkatú beteg esetén tapasztalatom szerint 2 alkalommal 100g (10 dkg) macrogol por alkalmazásával csaknem minden esetben megfelelő béltisztaság érhető el. Erősen szorulásos páciens esetében a hashajtást megelőzően 3-4 napig rostszegény diéta szükséges, mely időszakban kerülendő a magvas, teljes kiőrlésű kenyerek, zöldségek, gyümölcsök, főzelékfélék fogyasztása.

Délelőttre tervezett vizsgálat esetén:

A tükrözést megelőző napon egy könnyű reggeli, jól emészthető tízórai még fogyasztható. Az első adag (10 dkg) macrogol port 1 liter vízben, teában feloldva délben fogyasztja el a páciens. A további szilárd táplálkozást felfüggesztve, délután folyamán további 2 liter folyadékot kell elfogyasztani, mely lehet cukrozott tea, szénsavmentes ásványvíz, vagy szűrt üdítőital is. Este 18-20 óra körül a második adag hashajtót ismételten 1 liter folyadékban oldva kell elfogyasztani, melyet követően éjfélig bőségesen kell még (ízlés szerint cukrozott) folyadékot fogyasztani. Éjféltől kezdődően minden ital fogyasztását abba kell hagyni. Ha a vizsgálat nem a reggeli, hanem a késő délelőtti órákban történik, akkor a vizsgálat reggelén még 1-2 dl. erősen cukrozott teát lehet inni, mely az éhséget csillapítja, de a vizsgálatot már nem zavarja.

Délutáni vizsgálat esetén:

A vizsgálat előtti napon normál reggeli és könnyű ebéd még fogyasztható. Este 6 órakor szükséges a liternyi vízben oldott első adag hashajtó elfogyasztása, melyet követően lefekvésig legalább 2 liter további folyadék ivására van szükség. Reggel felkelést követően fogyasztja el a páciens a második adag hashajtót, mely után 10-11 óráig további bőséges folyadékbevitel tanácsos (ez lehet cukrozott ital is.) 11 óra után a vizsgálatig már italt sem szabad fogyasztani.

Figyelmeztetések.

Súlyos szívbetegség, vesebetegség, valamint cukorbetegség esetén a hashajtás egyénileg meghatározott módosítása szükséges. Kérjen személyre szabott tájékoztatást!

Tovább: a vastagbéltükrözéshez.