Payday Loan

A szelet megfordítani úgysem tudod. De a vitorlákat átállíthatod.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Végbélviszketegség

Az érintett életét teljesen megkeserítheti a végbéltájék rendszeres, visszatérő jellegű égő, viszkető érzése. Miután társadalmilag nem elfogadott a nyilvános farvakarás, komoly belső feszültség forrásává válhat az erős késztetés és annak kielégítetlensége között feszülő ellentét. A tünet számos testi betegségnek lehet kísérője, azonban az esetek többségében önmagában is belső konfliktust reprezentál.

A gyulladásos külső aranyerek, a tartósan váladékozó végbélsipoly, felszínes hámrepedések, továbbá a végbélnyílás daganatai is jeletkezhetnek viszketés formájában. Ekkor a megfelelő kórok felismerése és kezelése jelenti a megoldást.

Gyakori a korábbi gyulladások, aranyér-műtétek után visszamaradt bőrfüggölyök, húsocskák esetén jelentkező tisztálkodási nehézség. Ekkor a bőrös redők között visszamaradó székletmaradványok okoznak alig látható felmaródáokat, égető helyi viszketést. Rendszerint fokozott helyi higiéne, bidé és nedves törlőkendők használata, enyhe bőrvédő krémek segíthetnek a panaszok megfékezésében. A tapintható csomók sokszor aggodalommal töltik el a pácienst, de banális jellegüknél fogva leginkább kozmetikai problémát jelentenek: igen ritkán indokolt a bőrfüggelékek műtéti kimetszése.

Bizonyos bélférgek a végbélnyílás környékére rakják petéiket, ezzel erős viszketést okozva, mely különösen az éjszakai időszakban gyötri a beteget. A féregpete kimutatása után néhány hetes féregűző kúra gyorsan megszünteti a panaszokat.

 

Túlsúlyos, izzadékony beteg esetén az összefekvő farpofák meleg, nedves környezetében gombák telepedhetnek meg, a lábujjak közötti gombás bőrfertőzéshez hasonlóan. Ez esetben tiszta és száraz viszonyok teremtésével, valamint gombaellenes bőrkenőcsök helyi alkalmazásával rendszerint néhány hét alatt orvosolni lehet a viszketést. A felületes bőrfertőzés esetén szájon át gombaellenes vegyszereket szedni nem indokolt.

A visszatérő égő végbélviszketés területén gombás fertőződés nélkül is krónikus gyulladás, tartós váladékozás mutatkozhat. A bőrgyógyász ekkor atópiás dermatitis, nedves ekzema diagnózisát állíthatja fel. Szépséghibája ezen hangzatos neveknek, hogy fogalmunk sincs, mi áll a hátterükben, ezért a kezelés a gyulladásos bőrreakciót elnyomó szteroidos kenőcsözésre fog szorítkozni - általában átmeneti sikerrel.

Leggyakrabban azonban semmiféle konkrét okát nem találjuk a kínzó végbélviszketésnek, ami őrületbe kergeti a beteget, aki már alig várja hogy egyedül maradjon valahol, és alkalomadtán szinte véresre képes vakarni a végbélnyílás környékét.

Igen hasznos ekkor végiggondolnunk, hogy lelki vonatkozásaiban mit is képvisel eme kínos tünet. A végbélnyílás az a pont, ahol elnyomott, alvilági, sötét oldalunk érintkezik a külvilággal. Tudattalanba szorított indulataink, érzéseink óhatatlan felbukkanásának pontja ez, ami tudatos kontroll és a külső-belső közötti harmónia hiányában törvényszerűen konfliktus forrása lesz. Kapcsolódási pont is a végbélnyílás, amennyiben a bőrünkben folytatódik, ami viszont a környezetünkről lehatárolódást, identitásunkat határozza meg egyik oldalról, másik vonatkozásában ellenben éppen a környezetünkkel való kapcsolattartás legnagyobb fizikai felülete. Bonyolult összeköttetést jelent tehát a végbélnyílás belső és külső, test és lélek között. Elfojtott érzéseink és indulataink tudomásul vétele, elfogadása és kontroll alá helyezése szükséges ezért ahhoz, hogy a végbélnyílás környékének irritációjával, viszketésével megmutatkozó konfliktus feloldást nyerhessen. Sötét árnyoldalaink napvilágra hozása a feladatunk, mely nem az azokkal való kritikátlan azonosulást jelenti, hanem önmagunk felvállalását, a negatív érzéseink, netán gonosz indulataink tudatosítását és ellenőrzésünk alá vonását.

A végbélnyílás környéke érzőideg végződésekkel bőségesen átszőtt terület, emiatt ez egyben egyik fontos erogén zónánk is. A szexuális élet zavarai, elfojtott késztetések, megromlott és ellaposodott házastársi viszony is jelentkezhet ennek a területnek tartós irritációjával. Természetesen nem homoszexualitásnak jele ez, sokkal inkább egyfajta testi pótszer, féltudatos pótcselekvés, a kiéletlen szexuális késztetés kifejeződése. A végbéltájék csaknem kéjes vakarászása öntudatlan masturbációnak felel meg ebben a vonatkozásban. Ezért a tünet enyhítéséhez az intim kapcsolatunk (ha van ilyen egyáltalán) felülvizsgálata, fűszerezése vezethet. Hangsúlyozom az intim kapcsolat jelentőségét. A kiszolgált társ kiváltására az egzotikus, akrobatikus szerető beüzemelése nem fogja pótolni a meghitt együttlétet és csak rontani fogja a panaszokat.

Fejlődéslélektani vonatkozásban a 2-3 éves kisgyermek az anális fejlődési fázisba lép, ahol kulcsfontosságú kérdéskörré válik a pisi, kaki, puki, cunci, kuki témaköre. Az ebben a fejlődési szakaszban elszenvedett lelki sérülések kései következménye is lehet a végbéltájék körül fókuszált figyelem. Az anális fejlődési szakasz még a verbális, nyelvi fejlődés előtti időszakra esik, ezért az ilyen koránról származó (nem ritka!) traumák mélyen a tudatalattiban húzódnak, és nyelvi eszközeink alig vannak a kifejezésükre. Kitűnő segítség lehet ilyen esetekben a hypnoterápia, ahol a tudattalanban húzódó régi traumák szimbolikus képi tartalmak formájában képesek megnyilvánulni. Az egyéb módon nem kontrollálható végbélproblémákra tehát a pszichoterápia jelentheti a valódi megoldást.