Payday Loan

Korszerű video-endoszkópos rendszer, digitális képrögzítés.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com
(Végbélrepedés)

Kevés proktológiai betegség tud olyan durva fájdalmat okozni, mint egy kiadós végbélrepedés. A heves végbéltáji fájdalommal küzdő betegek nagy részét tehát nem aranyér vagy végbélrák kínozza, hanem a banális, ám annál makacsabb végbélrepedés.

Heveny végbélrepedés.

A végbélnyílás igen érzékeny, vékony hámborítása székelés során időnként berepedhet. Ez komoly fájdalmat okoz, ezért a következő székelés egy ikerszülés emlékét fogja idézni. A beteg akarva-akaratlanul is elodázza a következő ürítést, így a széklet besűrűsödik, rögössé válik. A csapágygolyók utóbb azonban mégiscsak kikívánkoznak, ekkor pedig még kínosabb pusztítást végeznek. A székelést kísérő fájdalom oly' intenzív lehet, hogy a beteget ájulás környékezi. A sebecske mellett csekély vér ürülése is előfordul, ami további riadalmat és görcsöt kelt. A fájdalom és félelem miatt a végbél akaratlanul is működő záróizma egy szoros, görcsös állapotban rögzül, egyre kevésbé hajlandó ellazulni a következő székelések alkalmával, így a repedés naponta újrakeletkezik. Egy önmagát fenntartó ördögi kör alakul ki, így az alkalmi balesetből nem ritkán idült végbélrepedés válik.

A sebész elsősorban szikével orvosol, így a végbélrepedés gyógyítására pedig előszeretettel javasolnak műtétet. A végbélrepedést azonban funkcionális stresszbetegségnek tartom, melyet az esetek legnagyobb részében meggondolatlan lépés szikével vagdalni.

A proktológiai szakirodalom rendszerint a szorulásos székletet tartja a heveny végbélrepedés okának. Ennek ellentmondva a betegek jelentős része semmiféle székrekedést nem észlel a kezdeti baleset idején. Nehéz továbbá megmagyarázni, hogy miért olyan makacs és ellenálló az a piciny sebecske. Egyébként egészséges, fiatal felnőttekről van szó, akik semmiféle gondot nem tapasztalnak a sebgyógyulással, ha valahol sérülés éri a testüket. Miért válik mégis oly' gyakran krónikussá ez az apró repedés? Miért ismétlődik rendszeresen bizonyos embereknél? Ha megértjük a stressz és végbélrepedés kapcsolatát, akkor feloldódnak az ellentmondások.

A végbél működésének élettana kitűnően megmagyarázza, hogy arra hajlamos karakterű emberek miként reagálnak a stresszre a bél záróizomzatának önkéntelen és tartós görcsével. Amikor a normális széklet a csak részlegesen ellazult gyűrűn préselődik át, a repedés óhatatlanul naponta felfrissül. Ez a mechanizmus jól leírja, hogy miért annyira hajlamos a begyógyított végbélrepedés kiújulni - még akkor is, ha az érintett kínosan rendben tartja a székletét. A kiváltó mechanizmus ugyanis tovább működik.

A végbélrepedés gyógyításának kulcsa tehát: az önkéntelenül működő izomgörcs megszüntetése.