Payday Loan
"Ha ötvenmillió ember állít is egy ökörséget, attól az még ökörség marad." (Anatole France) 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Proktológia. Prokto-micsoda?

proktology

A proktológia a végbéltájék betegségeivel foglalkozó orvosi szakterület, melyet Magyarországon leginkább sebészek művelnek. A végbéltől anatómiailag elkülönítjük magát a végbélnyílást, a végbél zárókészülékét (ánusz, anális csatorna.) Ennek betegségeit azonban szintén a proktológus kezeli. A végbél a vastagbél utolsó, egyenes szakasza, mely a formált széklet átmeneti tárolásáért és szabályozott kiürítéséért felelős.

Proktológia szakvizsgát a magyar szakképzés rendszerében nem lehet szerezni, proktológiát általában ennek a régiónak a betegségeiben jártasságot szerzett belgyógyász vagy sebész szakorvos szokott művelni. A sebészeti előképzettség javára szól, hogy a régió betegségeinek jelentős része invazív eszközös diagnosztikát igényel, a konzervatív kezelési módszerek kimerítése után pedig műtéti megoldásra lehet szükség.

A proktológia igen sikeres iparág, mert a végbéltájékon felbukkanó panaszok napjainkra népbetegség gyakoriságát öltik. A katasztrófális tunyaság, üldögélő életmód, valamint kontrollját veszített élvhajhászat korában előbb-utóbb csaknem mindenki szembenéz a székrekedés, aranyér, vagy végbélviszketés makacs tüneteivel. Étrendünk élettelen, agyonfinomított, kemikáliákkal dúsított színes-szagos "junk-food". A kritikán aluli táplálékkal kritikátlanul túlzabáljuk magunkat. Az egész héten felszedett kalóriafelesleget kényszeres rohamokban próbáljuk leadni. A fél óra kocogás vagy divatos spinning közben sokkoló gépzenét hallgatunk, egymás izzadtságát szagoljuk, és ha a pörgetés során nem fordultunk le a nyeregből, máris feljogosítva érezzük magunkat a jutalom-falatokra, majd autónkba visszaülve sietve továbbhajtunk, hogy mindezekre felhajtsuk a pénzt. Életmódunk bosszút áll az alvégeken.

A végbél környékének sajátos jelentése, szimbolikája van, melyet átgondolva megérthetjük, miért van manapság oly' sok panaszunk erre a területre.

A végbél a tápcsatorna utolsó szakasza, a magunkhoz vett tápanyagból felhasználhatatlan salak és késztermék tárolását végzi. A székelés a visszaadás aktusa, az elengedésé, amelyben megszabadulunk a feleslegünktől. Lelki síkon ez a visszaadás, gondtalan elengedés felszabadult aktusa, és manapság igencsak szűkölködünk az adakozásban. A "soha nem elég" alapérzése dominálja testi igényeinket éppúgy, mint anyagi elvárásainkat. Az adás és visszaadás elégedett öröme nem erősségünk. Magától adódó itt a fösvénység és a székrekedés kapcsolata, amelyből jön az erőlködés, a kidülledő aranyerek, és a végbél környékének számos további kórképe.

A végbélnyílás jól elrejtett, de egyik legfontosabb kapunk a külvilág felé. Alvilágunk nyílása. Eldugott, takargatott belső tartalmaink napvilágra hozásának hadszíntere. A nehéz szülés, a világra hozás zavara jól tükrözi a nehézséget, ami rejtegetett problémáink kifejezését, kinyilvánítását, beismerését és kimondását is jellemzik. A konfliktus feloldásának módja itt is igen szemléletes: a fösvény nehézsége enyhül, ha "szarni kezdi a pénzt". A problémáit magában emésztő szorongása azonnal csökkenni kezd, ha "szarik rá, hogy mi fog történni" és kimondja ami belülről rágja. A végbéltáji problémák megoldását tehát alkalomadtán igen messziről kell kezdeni...

Talán szokatlannak tetszik a proktológia ilyen megközelítése. De sokkal eredményesebb lesz a gyógyítás, ha nem csak érpárnákat, repedést vagy csomókat próbál orvosolni a proktológus, hanem egy embert, aki panaszokat produkál az alvégeken - és valószínűleg végbélráktól retteg.

A kapcsolódó témákban kifejezetten a végbélnyíláshoz kapcsolódó problémák sorakoznak. A végbél betegségei a gyakorlati orvoslás szempontjából már a vastagbél témaköréhez tartoznak.