Payday Loan

Stressz-betegség gyötri? Szörfözzön a www.neuroterápia.hu oldalakra!

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Proktológia. Prokto-micsoda?

proktology

A proktológia a végbéltájék betegségeivel foglalkozó orvosi szakterület, melyet Magyarországon leginkább sebészek művelnek. A végbéltől anatómiailag elkülönítjük magát a végbélnyílást, a végbél zárókészülékét (ánusz, anális csatorna.) Ennek betegségeit azonban szintén a proktológus kezeli. A végbél a vastagbél utolsó, egyenes szakasza, mely a formált széklet átmeneti tárolásáért és szabályozott kiürítéséért felelős.

Proktológia szakvizsgát a magyar szakképzés rendszerében nem lehet szerezni, proktológiát általában ennek a régiónak a betegségeiben jártasságot szerzett belgyógyász vagy sebész szakorvos szokott művelni. A sebészeti előképzettség javára szól, hogy a régió betegségeinek jelentős része invazív eszközös diagnosztikát igényel, a konzervatív kezelési módszerek kimerítése után pedig műtéti megoldásra lehet szükség.

A proktológia igen sikeres iparág, mert a végbéltájékon felbukkanó panaszok napjainkra népbetegség gyakoriságát öltik. A katasztrófális tunyaság, üldögélő életmód, valamint kontrollját veszített élvhajhászat korában előbb-utóbb csaknem mindenki szembenéz a székrekedés, aranyér, vagy végbélviszketés makacs tüneteivel. Étrendünk élettelen, agyonfinomított, kemikáliákkal dúsított színes-szagos "junk-food". A kritikán aluli táplálékkal kritikátlanul túlzabáljuk magunkat. Az egész héten felszedett kalóriafelesleget kényszeres rohamokban próbáljuk leadni. A fél óra kocogás vagy divatos spinning közben sokkoló gépzenét hallgatunk, egymás izzadtságát szagoljuk, és ha a pörgetés során nem fordultunk le a nyeregből, máris feljogosítva érezzük magunkat a jutalom-falatokra, majd autónkba visszaülve sietve továbbhajtunk, hogy mindezekre felhajtsuk a pénzt. Életmódunk bosszút áll az alvégeken.

A végbél környékének sajátos jelentése, szimbolikája van, melyet átgondolva megérthetjük, miért van manapság oly' sok panaszunk erre a területre.

A végbél a tápcsatorna utolsó szakasza, a magunkhoz vett tápanyagból felhasználhatatlan salak és késztermék tárolását végzi. A székelés a visszaadás aktusa, az elengedésé, amelyben megszabadulunk a feleslegünktől. Lelki síkon ez a visszaadás, gondtalan elengedés felszabadult aktusa, és manapság igencsak szűkölködünk az adakozásban. A "soha nem elég" alapérzése dominálja testi igényeinket éppúgy, mint anyagi elvárásainkat. Az adás és visszaadás elégedett öröme nem erősségünk. Magától adódó itt a fösvénység és a székrekedés kapcsolata, amelyből jön az erőlködés, a kidülledő aranyerek, és a végbél környékének számos további kórképe.

A végbélnyílás jól elrejtett, de egyik legfontosabb kapunk a külvilág felé. Alvilágunk nyílása. Eldugott, takargatott belső tartalmaink napvilágra hozásának hadszíntere. A nehéz szülés, a világra hozás zavara jól tükrözi a nehézséget, ami rejtegetett problémáink kifejezését, kinyilvánítását, beismerését és kimondását is jellemzik. A konfliktus feloldásának módja itt is igen szemléletes: a fösvény nehézsége enyhül, ha "szarni kezdi a pénzt". A problémáit magában emésztő szorongása azonnal csökkenni kezd, ha "szarik rá, hogy mi fog történni" és kimondja ami belülről rágja. A végbéltáji problémák megoldását tehát alkalomadtán igen messziről kell kezdeni...

Talán szokatlannak tetszik a proktológia ilyen megközelítése. De sokkal eredményesebb lesz a gyógyítás, ha nem csak érpárnákat, repedést vagy csomókat próbál orvosolni a proktológus, hanem egy embert, aki panaszokat produkál az alvégeken - és valószínűleg végbélráktól retteg.

A kapcsolódó témákban kifejezetten a végbélnyíláshoz kapcsolódó problémák sorakoznak. A végbél betegségei a gyakorlati orvoslás szempontjából már a vastagbél témaköréhez tartoznak.