Payday Loan
A stresszt elkerülni nem tudjuk. De eldönthetjük, hogyan reagáljunk rá. 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Mikor szükséges vendégnyílást készíteni?

A hasfali vendégnyílás komoly tehert jelentő természetellenes állapot, ezért készítését csak akkor ajánlja a sebész, ha egyéb lehetősége nincs a széklet útjának biztosítására. Mely betegségek esetén kell zacskó viselésére felkészülni? A teljesség igénye nélkül néhány kórkép, ahol szükségessé válhat a sztómaképzés.

Sürgősségi vastagbélműtétek.

A vastagbél elzáródása legtöbbször legtöbbször daganat miatt, átfúródása pedig diverticulitis következtében fordul elő. Ekkor rendszerint sürgős műtétet kell végezni. Az előkészítetlen, széklettel telt belek, a kitágult, vizenyős, gyulladásos bélfal miatt a vastagbelek megbízható összevarrása sok esetben nem lehetséges. A háttérben álló betegség, az érintett vastagbélszakasz, a beteg általános állapota, és még sok egyéb tényező alapján a műtőasztalnál kell dönteni az optimális megoldásról, de sok esetben a bélműködés biztosítására (legalábbis átmenetileg) vendégnyílás kell készíteni. Az esetek többségében a sürgősséggel készített szájadék egy következő műtéttel bezárható.

Eltávolíthatatlan vastagbéldaganat.

Ha a műtét során elhanyagolt, környezetére ráterjedt, eltávolíthatatlan vastagbéldaganatot találunk, a bélelzáródás megelőzésére illetve megszüntetésére az érintett bélszakasz előtti és utáni részek összekötésére van szükség. Ha a beteg bélszakasz mögött már nincs varrásra alkalmas vastagbél, akkor a legutolsó még ép rész hasfal elé vezetése szükséges. Ez a helyzet leginkább a végbél elhatalmasodott rákja esetén fordul elő.

Végbélrák.

A végbél rosszindulatú daganata szükségessé teheti a végbélnyílás és annak zárókészüléke kiirtását. Ebben az esetben csak végleges hasfali vendégnyílással tudjuk az akadálytalan bélműködést biztosítani. A korszerű sebészi technika, és felkészültség esetén manapság a végbélnyílástól alig néhány centimétert épségben hagyó daganatok esetén is esély van záróizomzat megkímélésére és bélvarrat készítésére. Ezek a műtétek mindazonáltal mind a mai napig a hasi sebészet nagy kihívásai közé tartoznak.

Műtéti bélvarrat elégtelensége.

Amennyiben bármely okból készített műtéti vastagbélvarrat gyógyulása zavart szenved, a beteg életének megmentésére a széklet elterelése, vendégnyílás készítése minden súlyosabb esetben szükséges. Az operált terület gyógyulása után ezen nyílások jórésze bezárható.

Colitis ulcerosa

A fekélyes vastagbélgyulladás súlyos, toxikus formáiban a beteg életét mentheti meg a beteg vastagbél teljes eltávolítása, és ileosztóma készítése. A gyógyszeres kezelésre nem reagáló, napi számtalan nyákos, véres hasmenéssel, hasi görcsökkel küzdő, tartós vérmérgezésben szenvedő colitises beteg életminőségét a vastagbél eltávolításával elvégzett ileostoma készítés hihetetlen mértékben megjavítja. Az állapot gyors rendeződését követően, néhány hónappal később a vékonybél hozzávarrható a végbél visszahagyott rövid csonkjához, így a sztóma megszüntethető.

Széklettartási képtelenség, széklet inkontinencia

A széklet visszatartásának súlyos zavarát okozhatja egyebek között a záróizomzat sérülése szülés, baleset, vagy rosszul elvégzett végbélműtét során. A záróműködés helyreállítására tett kísérletek ritkán vezetnek eredményhez. A pelenkába kényszerült, rendszerint fiatal beteg életét ilyenkor egy jól gondozható sztóma terelheti megfelelő kerékvágásba.

A Crohn-betegség kiterjedt gáttájéki sipolyokat képző formája, a végbél zárókészülékének sérülése, súlyos gáttájéki lágyrészfertőzések egyes esetei (Fournier-gangraena), és még számos további betegség esetén válhat szükségessé a hasfali vendégnyílás készítése. A döntés minden esetben a beteg életének teljes felfordulását okozza, ezért hangsúlyozottan gondos mérlegelést és egyedi elbírálást igényel.