Payday Loan

Aranyérbetegség? Korszerű megközelítés, csak a legszükségesebb beavatkozások.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

A kórház szerepe

A sebész nem magányos maratoni futó, hanem egy csapat része. Bár az általános morális válság és közhangulat nem igazán támogatja a csapatépítést és a korábban oly' fontos szerepet játszó "sebészi iskolák" túlélését, a jól működő intézmény és sebészeti osztály, és társosztályok szerepe egy sikeres műtétben vitathatatlan.

Hogyan tud a beteg megfelelő intézményt választani?

A kényszerű, sürgősségi vastagbélműtétek esetén sehogy. A bélelzáródással beszállított beteget az ügyeletes sürgősségi csapat fogja felkészíteni, és az ügyeletbe osztott sebész fogja tőle telhetően megoperálni. Az ügyeleti műtétek szükségszerűen fáradt és hiányos csapattal, kompromisszumokkal terheltek.

A tervezett vastagbélműtétek mindig biztosítanak megfelelő felkészülési időszakot, és a választás lehetőségét.

A színvonalas kolorektális (vastagbél-) sebészet nem működhet komplex interdiszciplinaris háttér, sok orvosi szakma megfelelő együttműködése nélkül. A kivizsgálásban elengedhetetlen a jó endoszkópia és felszerelt radiológia. A patológia, szövettan szilárd háttere nélkül bélműtétet sem lehet végezni. A nagyobb megterhelést jelentő beavatkozások alkalomszerűen intenzív terápiás segítséget igényelhetnek. Egyes műtétek jelentős fájdalommal járhatnak, ezért a megbízható altatóorvosi személyzetnek gerincközeli (epidurális) érzéstelenítés biztosítására is felkészültnek kell lennie.

Bármely betegség miatt is szükséges vendégnyílásra készülni, fontos hogy a kórház rendszeresen foglalkozzon hasonló esetekkel. A gyulladásos bélbetegségekkel küzdő betegnél rendkívül fontos választási szempont lehet az intézményben jól működő gasztroenterológiai gondozás. Egy műtét javaslatának felállítása, a felkészítés a gasztroenterológus és sebész szoros együttműködését, jó személyes kapcsolatát igényli. A daganatos bélbetegségek korszerű sebészetéhez a fentieken túlmenően erős onkológiai háttér szükséges. Végbélrák esetén napjainkban már szakmai elvárás, hogy több szakterület (onkológus, sebész, patológus, radiológus) képviselőiből álló onko-team mérlegelje a beteg leleteit és döntsön a szükséges műtét előtti és utáni kezelésekről, a műtét optimális idejéről.

És a megfelelő Sebészeti Osztály?

Senki nem képes egy korrekt vastagbélműtétet egyedül elvégezni, ezért egy működőképes, egymást támogatni tudó, lojális sebészteam nélkülözhetetlen. Ismert okokból a hazai sebészeteken is áldatlan kenyérharc dúl, ennek ellenére bizonyos szakmai tagozódásnak, specializációnak megfigyelhetőnek kell lennie. A világ nyugati féltekéjén már jó ideje specialisták operálnak, nálunk a mai napig polihisztorok dolgoznak tokától bokáig. Jó jelnek tekinthető, ha a házon belül bizonyos teamek dominálóan inkább emlőt, hasnyálmirigyet, vagy ereket operálnak, mások pedig gyomrot vagy vastagbelet.

A sebészeti osztály megfelelő működése az orvoscsapaton túl mindenekelőtt a nővérgárdán múlik. Úgy a műtétre felkészítés, mint a műtét utáni gondviselés képzett, elkötelezett és emberséges nővérek vállán nyugszik. Témánk szempontjából kiemelendő közülük a sztómaterápiás nővér, kinek elsődleges szerepe a vendégnyílás ápolása, a segédeszközök használatának betanítása, a problémák-szövődmények felismerése, a segédeszköz-ellátás megszervezése. Szintén a sztóma-nővér feladata a páciens pszichés vezetése, az ILCO-csoportok felé irányítása.

Hogy az intézmény és a sebészeti osztály megfelel-e a fenti kívánalmaknak, azt sokkal inkább a korábban gyógyított betegek sorsa és véleménye alapozza meg, mint a kórház esetleges ISO-minősítése. A tájékozódásban egyre nagyobb szerepet kapnak a nyitott internetes fórumok. A Betegségügyi Minisztérium által felállított kórházlista jelenleg teljesen alkalmatlan az intézmények valós teljesítményének megítélésére, mert nem valid minőségbiztosítási indikátorokon alapul, a kórházak pedig a túlélésük érdekében manipulálják a finanszírozási mutatókat.