Payday Loan
A stresszt elkerülni nem tudjuk. De eldönthetjük, hogyan reagáljunk rá. 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Kiegészítő sztómaterápiás kellékek

A sztómazsákon kívül minden nagyobb gyártócég számos kiegészítő kelléket kínál, melyek a kényelmes és biztonságos sztómagondozást segítik, és bizonyos élethelyzetekben könnyítik a beteg sorsát, lehetővé teszik normális életvitelét. Melyek ezek?

Bőrtisztításhoz szükséges anyagok

A zsákcserénél legfontosabb kellék a tisztításhoz használatos puha, nem bolyhosodó anyagból készült papírtörlő. Gyógyszertárban szerezhető be. Nedves törlőkendők, amelyeket drogériákban, ABC áruházakban lehet beszerezni.

Sztóma-paszták.

Minden zsákrendszernél egy öntapadó hydrogél-réteg segíti a biztonságos bőr-illeszkedést . Ha a szájadék körüli bőrfelszín egyenetlen, redők vagy hegek esnek ide, akkor a megbízható tapadáshoz szükséges lehet a paszták kiegészítő használata. Ezek kiegyenlítik a felszín egyenetlenségeit és megelőzik a melléfolyást, a leválásos baleseteket. Hátrányukként említhető, hogy cserénél kissé nehézkes a maradványok eltávolítása, továbbá jellegzetes szúrós szaguk van.

Tisztító kendők.

A maradványok kíméletes eltávolítását szolgálják. A gyártók kínálatában különféle egyszerhasználatos oldószeres ill. oldószer-mentes formái vannak melyek között az érzékenységnek megfelelően váltani lehet. Kendő, oldat és spay formában találhatók meg.

Bőrvédő krémek.

A rendszeres zsákcsere és a székletszenyezés miatt a szájadékot övező bőr erős irritációnak van kitéve. A kipirosodott, kiszáradt bőr ápolására hidratáló krémek szolgálnak.

Bőrvédő filmek, lapok, tapadó porok.

Az irritált, felmaródott bőrszél ápolását segítő kellékek számos kiszerelésben kaphatóak. A nedvesedő bőrfelület fertőtlenítő, hámosító porokat igényelhet. Az érzékeny bőr védelmére vékony filmszerű lapok használhatók, melyek megvédik a bőrt még az öntapadó réteg irritációjától is.

Szagtalanító szerek.

Mint minden ürítőkészülékünk, a sztómanyílás sem szagtalan. Megfelelő ápolás, gondos higiéne mellett illatosító, szaglekötő termékek szolgálnak a nem kívánt szagok lekötésére.

Abszorbens granulátumok.

A bőséges híg bélnedvet hozó ileosztóma esetén abszorbens granulátum alkalmazható, mely a folyadékot megköti, ezel könnyebb és ritkább zsákcsere lehetőségét teremti meg.

Sztóma-övek.

Főleg a kétrészes segédeszközt használók körében az alaplaphoz csatlakoztatva a biztonság fokozása érdekében használják. Azon irrigáló betegek, akik kétrészes rendszert használnak, az irrigáláshoz szükséges leeresztős zsákot is ezzel rögzítik a hasukra.

Irrigáló készülék.

Bizonyos típusú vendégnyílások és erre alkalmas beteg esetén lehetőség van arra, hogy a sztómaviselő meghatározott időközönként beöntéssel szabályozza a székletürítés időpontját - irrigáló készülék segítségével. Fontos kezelőorvosa tanácsának kikérése, mielőtt elkezdene irrigálni, de minden esetben a műtét után legalább 6 hétnek el kell telnie.

Sztómadugó, -sapka.

A sztómasapkát és sztómadugót az irrigációt végző kolosztómások viselhetik. Az előbbi vízoldékony filmréteggel bevont puha habanyagú dugó, beépített szénszűrővel.
A sztómazáró dugót óvatosan a sztómába kell vezetni és az öntapadó ragasztót a bőrre simítani. A dugót védő vízoldékony film azonnal feloldódik és a dugó puha habanyaga megduzzad. Felveszi a bél méretét és formáját, hatásosan elzárja a széklet útját, de a bélgázok szagtalanul távozhatnak. Feleslegessé teszi sztómazsák viselését. A sztómazáró dugó időszakosan biztosítja a székletvisszatartást. Diszkrétebb eszköz. A sztómasapka kicsi, kerek, lapos segédeszköz, ami zacskó helyett viselhető. Bőrszínű, kívülről vízhatlan anyagból készül, így zuhanyozni is lehet vele. A bélgázok szagtalan távozására beépített szénszűrő szolgál. Belül, a sztóma védelmére és a bélnedv felfogására nedvszívó anyagól készült puha lap található.