Payday Loan

Stressz-betegség gyötri? Szörfözzön a www.neuroterápia.hu oldalakra!

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

A sztómazacskók fajtái

A korszerű sztómazsákok anyaga minden esetben speciális, több rétegű vízzáró műanyag, melyet kényelmi okokból puha tapintatú textilréteg fedhet. Színüket tekintve a diszkrét testszínű ill. átlátszó zsákok terjedtek el. A kellemetleg szagok, bélgázok áteresztésére a zsákok többségébe manapság szénszűrő betétet építenek be, így az ürülő bélgázok nem okoznak felfúvódást és szagtalanul távoznak. A vendégnyílás körüli bőrre illeszkedést körkörös öntapadó hidrokolloid felület biztosítja, mely kíméletes és biztonságos rögzítést enged. A tapadórétegnek különböző változatai léteznek, így esetleges allergia esetén típust lehet váltani. Az öntapadó gyűrű alakú rész közepén egy megfelelő méretű, alakjában a hasfali szájadékhoz illeszkedő nyílást kell kiképezni. A megfelelő méretű segédeszköz mellett rendszerint szükséges egy kicsit alakítani, formára igazítani a nyílást, melyhez a sztómás nővér egy kivágási sablont szokott rendelkezésre bocsátani.

 

A segédeszközök két fő típusa szerint lehetnek egyrészes, illetve kétrészes rendszerek. Az egyrészes sztómazsák rendszerek esetén a tapadó felület és zacskó egybe van építve. Az egyrészes zsákok lehetnek zártak, vagy alsó részükön leürítésre kinyitható, majd visszazárható nyitott formák. A zárt egyrészes zacskót telítődése esetén minden alkalommal cserélni szükséges. A bőrről leválasztás és visszaragasztás kissé körülményes, az érzékenyebb bőrt idővel megviselheti. Egyetlen előnyeként említhető, hogy a sztóma környezetének könnyű tisztítása után teljesen tiszta új zacskó helyezhető fel. A bőséges, híg béltartalmat hozó ileosztóma esetén nem tanácsos ezen megoldás, mert akár napi 5-15 csere is szükséges lenne. Stabilan működő kolosztóma esetén egyszerűen ápolható, jó megoldás lehet.

 

A nyitott egyrészes zacskók tartalmát alul le lehet üríteni, majd különféle zárószerkezettel biztonságosan visszazárhatók. A tapadó részt a bőrről elég lehet 3-4 naponta leválasztani. Ezen előnye mellett diszkrétebb, flexibilis bőr-illeszkedése miatt szokás szeretni, szemben az alaplapos változatok kissé robosztusabb felépítésével. Hátrányaként említhető, hogy leürítést követően a zacskó megtisztítása, higiénikus visszazárása kissé körülményes lehet.

 

Kétrészes sztómazsák-rendszerek esetén egy különálló, körkörös öntapadó alaplap illeszkedik a bőrnyíláshoz, melyre a zacskó egy műanyag-profil összeillesztésével felpattintható. Az alaplap az egyrészes rendszerhez hasonlóan kombinálható zárt és nyitott zacskóval. Legfőbb előnye, hogy az öntapadó alaplapot elég 3 naponta a bőrről leválasztani, ezzel a zsák-csere egyik kellemetlen része kiküszöbölhető, a szájadékot övező bőrfelszín kevésbé van irritációnak kitéve. Ellene hozható, hogy az alaplap kissé rigidebb, vaskosabb az egyrészes rendszerekhez viszonyítva, mely a viselést kissé kellemetlenné teheti. Az illeszkedő profil tisztítása is okozhat problémákat, a felpattintás pedig kicsit keményebb hasfali gyömöszölést igényel, ezért közvetlenül műtét után nem szerencsés választás.

A megfelelő segédeszköz-rendszer kiválasztásában a betegség és műtét típusa mellett meghatározó a beteg kényelme, kívánsága. Optimális esetben az érintett különböző cégek és termékek kipróbálását követően dönthet a számára legjobban megfelelő eszköz-típus használatáról. Elesett, magatehetetlen beteg esetén a könnyű ápolhatóság az egyik legfontosabb szempont. A legalkalmasabb segédeszköz-rendszer kiválasztásában és használatának betanításában is kulcsszerepe van a sztómaterápiás nővérnek.