Payday Loan

Nem minden fejfájás agydaganat! Nem minden gyomorfájás gyomorrák!

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

A sztóma gondozása

A helyesen kialakított hasfali vendégnyílás jól karbantartható, könnyen ápolható és tisztán tartható művi bélnyílás. Az egyébként önálló életvitelre képes betegek kortól függetlenül képesek a vendégnyílás karbantartására. Az egyéb problémái miatt ápolási segítségre szoruló beteg esetében is lehetőséget nyújt a széklet higiénikus gyűjtésére és kiürítésére.

A vendégnyílást a hasfal síma, redőktől mentes területén kell kiképezni, melyet a beteg álló testhelyzetben jól elér, és szabad szemmel is (tükör nélkül) jól lát. A redőbe helyezett nyílásra a zacskó nehezen illeszthető, a rosszul tapadó segédeszköz pedig komoly kellemetlenségeket okozhat. A látóhatáron kívül eső, pocak alá helyezett szájadék vakon, vagy tükörből vezetett önápolása szükségtelenül nehezíti a beteg sorsát. (Ha a szájadékot előre tervezetten készítik, már a műtét előtt szükséges a hasfalon annak optimális helyzetét kijelölni.)

A sztóma gondozása a napi személyes higiene részét képezi. Célszerűen a reggeli és esti tisztálkodással, zuhannyal vagy fürdővel kapcsolható össze. Kolosztóma esetén rendszerint ennél többre nincs is szükség. A bőséges híg epés vékonybélnedvet vezető ileosztoma esetén a nap folyamán többször szükséges lehet a tartalmat WC-ben leüríteni.

 

Hogyan kell a zacskót cserélni?

- Szánjon rá időt és nyugodt körülményeket, készítsen elő minden szükséges kelléket.

- A zacskót, vagy alaplapot óvatosan távolítsa el. A használt zacskó tartalmát WC-be öntse, magát a zacskót egy fóliába csomagolva szemétbe kell dobni (WC-ben lehúzni nem szabad.)

- A nyílás környezetét langyos vízzel tisztítsa meg. Szappan rendszeres használata nem tanácsos, mert a bőrt kiszárítja, irritációt okozhat. Szükség esetén a gyártók által forgalmazott kíméletesen tisztító törlőkendők használata tanácsos, különösen ha sztómapasztát is használ.

- A nyílás környezetét teljesen szárazra kell itatni (ellenben a következő zacskó nem fog rendesen a helyére tapadni.) Ehhez papírtörlő használata ajánlatos. Szőrös hasfalú férfiaknál a nyílás környékének óvatos szőrtelenítése szükséges a biztonságos tapadáshoz. Ileosztóma esetén gondot okozhat a folyamatos csordogálás. Itt segíthet a reggel, étkezés előttre időzített és zuhannyal összekötött zacskócsere.

- Az új alaplap vagy zacskó nyílását szükség esetén a sztómás nővér által adott kivágási minta szerint kell méretre kivágni.

- A védőpapír eltávolítása után az öntapadó részt a nyílás köré kell illeszteni, alulról felfelé haladva mindenütt a bőrhöz préselve.

- Kétrészes rendszereknél végezetül az új zacskót körkörösen fel kell pattintani az alaplap profiljára.

 

Hogyan kell a nyitott zacskókat leereszteni?

A nyitott rendszerű zacskók alján egy egyszerű, általában csatos zárszerkezet biztosítja, hogy a tartalmat WC-be üríthessük az öntapadó rész eltávolítása, bolygatása nélkül. Van, aki a WC-n ülő helyzetet szereti, mások állva végzik e műveletet. A zárókészülék eltávolításához a zacskóvéget kissé meg kell emelni és így kell a felcsavart alsó részt letekerni a hirtelen kiömlés elkerülésére. Ürítést követően a zacskó alját papírtörlővel, esetleg zuhannyal, csapvízzel kell megtisztítani. (Amerikában terjed egy felülről is nyitható, könnyebben átmosható rendszer, lásd az ábrát.) Tisztítást követően a zacskóvéget visszatekerjük, és a zárat a helyére illesztjük.