Payday Loan

Sebészet, proktológia, gasztroenterológia.

 
Kezdőlap Hasfali vendégnyílás
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Mi az a sztóma, avagy hasfali vendégnyílás?

A vastagbélműtétre váró betegek rettegett első és legfontosabb kérdése rendszerint ugyanaz: lesz-e zacskóm? Az a szütyő a hasamon, amibe belekakálnak?

Erre a visszatérő kérdése minden vastagbélműtétekkel foglalkozó sebésznek rendszeresen válaszolnia kell. Magam erre a kihívásra az alábbi oldalakkal felelnék, ahol a vendégnyílás témakörét kívánom körüljárni. Bizonyára könnyebb egy szorongató műtétre felkészülni, ha tudja a beteg, mivel kell esetleg megbarátkoznia. Az arc nélküli szorongásnál mindig jobb, ha szembenézünk félelmünk tárgyával.

De mi is ez a hasfali vendégnyílás?

A hasfali vendégnyílás avagy sztóma az urológiai és vastagbélsebészet egyik dermesztő kísérőjét jelenti: a zacskót a hasfalon. A sztóma a görög száj, szájadék, nyílás szóból ered. Utal arra a nyílásra, melyet a hasfalon kell műtétileg készíteni bizonyos esetekben.

(A tápcsatorna felső szakaszán rendszerint a táplálkozásra képtelen beteg kalória-bevitelét kell megoldani, erre szolgál a gyomorba vezető gasztrosztóma, ill. a felső vékonybélszakaszba nyíló jejunosztóma.) Az alsóbb tápcsatorna, valamint a vizelet-kiválasztó rendszer területén képzett szájadékok már a salakanyagok higiénikus összegyűjtésének és ürítésének céljából készülnek.

(Mivel az urológia területéhez nem értek, a továbbiakban a vizelet gyűjtésére szolgáló urostomával ezen oldalakon nem foglalkozom. Tágabb értelemben szintén szájadék a gégeműtétek során bizonyos esetekben készített légcsőszájadék - tracheosztóma, mely szintén távol esik tárgykörünktől. Ezért a további oldalak a bélszájadékokra vonatkoznak.)

A kapcsolódó oldalakon bőséges információt talál a konkrét betegségekről, amikor elkerülhetetlen a sztómaképző műtét, a vendégnyílások fajtáiról, és gondozásáról.