Payday Loan

Végbéltáji panaszok? Komplett proktológiai kivizsgálás.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

A gyomorbaj, "gyomorideg".

A gyomortáji panasz rendkívül gyakori. Felhasi görcsök, visszatérő fájdalom a gyomorszáj környékén, szúrás, gyomorégés, gyakori felböffenések, hányinger, hányás, puffadás, korai teltségérzés, rossz emésztés, étvágytalanság. A legtöbb esetben a színes panaszok áradata ellenére a vizsgálatok nem mutatnak semmiféle érdemleges szervi eltérést. Az orvosi diagnózis: funkcionális diszpepszia. Az elegáns név magyar fordítása: "Fogalmam sincs, mitől vannak a panaszaid."

Természetesen így ritkán fordítja le az orvos, mert ez egy szomorú beismerő vallomás arról, hogy mennyi mindent nem tud megoldani az orvostudomány. Ha a gyomorfájós tünetcsoportot betegségnek tekintjük, akkor egy népbetegségről beszélhetünk, mely a lakosságnak közel harmadát érinti.

Ha a többi úgynevezett funkcionális emésztőszervi betegséget is ide vesszük, akkor kiderül, hogy gyakorlatilag minden egyes ember kaphat 1-2 betegség-címkét. A nyugati orvoslás szemléletének válságát jelenti, hogy a keretei között maradva praktikusan nincs is egészséges ember, csak betegjelölt, akit még nem kérdeztünk a panaszairól elég alaposan. Tovább fokozza az abszurd helyzet iróniáját, hogy a népesség zömét érintő funkcionális emésztőszervi betegségeknek sem magyarázatát, sem érdemi kezelését nem ismeri az orvostudomány. A gyógykezelés kimerül savkötők, bélmozgatók, vagy éppen bélfogók, puffadást gátló gyógyszerek rendelésében. Ha a panaszos pácienst végleg megelégeljük, pszichiáterhez utaljuk, aki depresszió, pánikbetegség vagy szorongás hasonlóan semmitmondó diagnózisával is ellátja emberünket, és további gyógyszerekkel egészíti ki étrendjét. 

Összegezve tehát: megmagyarázhatatlan panaszokra elegáns latin neveket gyártunk, és tünetcsillapító szerekkel maszatolunk, nehogy felmerüljön a kérdés: valójában mit akar mondani a hányinger, a fájdalom, a puffadás? A newtoni világképben gyökerező orvostudomány szemléletmódja láthatóan használhatatlan - ezért bátran keressünk másikat:

  • Hasznos lehet, ha elgondolkodunk a gyomorbetegség szimbolikus jelentésén.
  • A gyomorbajt a stressz-betegségek közé sorolhatjuk, és felvethető a kérdés: a panaszos életében mit jelent a stressz, és mit lehet vele kezdeni?
  • A visszatérő gyomorfájdalom megmagyarázható a legkorszerűbb idegélettani ismereteinkkel, így krónikus fájdalombetegségnek is tekinthető.

A gyomorbaj jelentőségét, a gyógyulás lehetőségeit e szempontok alapján újra átgondolhatja minden érintett, ha errefelé olvas tovább.