Payday Loan

Kíméletes, gyors gyomortükrözés.

 
Kezdőlap Bőrsebészet Ambuláns sebészet Bőr alatti elváltozások, csomók sebészete.
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Bőr alatti elváltozások, csomók sebészete.

A bőr alatt tapintható csomó gyakori sebészeti panasz. A csomó növekedési üteme, tapintási lelete, elhelyezkedése, fájdalmas vagy fájdalmatlan volta, kísérő bőrjelenségek jelenléte alapján a tapasztalt vizsgáló jó eséllyel meg tudja jósolni a csomó szövettani típusát, és meghatározni a szükséges további teendőket.

Az emlőben tapintható csomók az emlőrák gyakoriságára tekintettel női és férfi beteg esetében is kitüntetett figyelmet érdemelnek, és ritka esetektől eltekintve további vizsgálatokat igényelnek.

A faggyúdaganat (atheroma, epidermális tömlő) a bőr faggyúmirigyeiből eredő jóindulatú bőr alatti csom. A faggyúmirigy kivezetőcsöve elzáródhat, a mirigy által termelt faggyú pedig felszaporodva jól körülhatárolt, általában gömbölyded, tömött, tokba zárt csomó formájában növekszik a bőr alatt. A bőrrel együtt a csomó elmozdul. A lassan növekvő duzzanat sokáig lassan gyarapodik, fájdalmatlan. Előfordulása gyakoribb a zsírosabb testrészeken (fejbőr, arc, fülcimpa környéke, hát). A csomó gyötrésével néha apró bőrnyíláson keresztül a fehéres sűrű faggyú részben kipréselhető, de a tok a faggyút tovább termeli, ezért a csomó újra megnövekszik. A pangó faggyú előbb-utóbb befertőződik, elgennyed, ekkor az addig fájdalmatlan csomó fájni kezd, felette a bőr kipirosodik és a gennyes faggyú bűzös törmelékes váladék formájában ürülhet belőle. Az atheroma megoldása a műtéti eltávolítás, melyet célszerű megtenni mielőtt tetemes méretűre növekszik, vagy begyullad.

Bőr alatti zsírdaganat. A bőr alatti zsírpárnából a test bármely részén kialakulhat tokba zárt, rugalmas, fájdalmatlan, elmozdítható csomó képében mutatkozó zsírdaganat, lipoma. Rendszerint egy lassan növekvő csomót tapasztal a beteg, de nem ritkán alkati, fejlődési rendellenességként a testen elszórtan számtalan borsónyi-cseresznyényi vagy nagyobb bőr alatti csomó fejlődik, melyek évek alatt lassan növekszenek. A nyomási, vagy kozmetikai panaszt okozó, diagnosztikai problémát jelentő csomók műtéti eltávolítása tanácsos. Igen ritka ezen zsírdaganatok rosszindulatú elfajulása (ez a lipo-szarkoma), ennek ellenére az eltávolított csomókat mindenképpen szövettanra szükséges küldeni.

Az említett két leggyakoribb csomón kívül a bőr alatti kötőszövetből számos további szövettani eredetű jóindulatú lágyrészdaganat fejlődhet. Ezek természetéről és pontos típusáról csak az eltávolítást követő szövettani vizsgálat tud pontosat mondani.

Szerencsére ritka a kötőszövetekből kiinduló rosszindulatú lágyrészdaganat, a szarkoma. A szintén csomó formájában növekvő daganat gyors növekedéssel, szokatlan elhelyezkedéssel és tapintási képpel hívhatják fel magukra a figyelmet. A környező szervekre terjedő rosszinulatú daganatra jellegzetes lehet, hogy nem mozdítható el az alapjától. A gyanú felvetése esetén további vizsgálatok szükségesek a műtét előtt (lágyrész ultrahang, mágneses rezonancia). Amennyiben a csomó roszindulatúnak tűnik, tilos annak szúrkálása szövettani mintavétel céljából, mert ez az esetleges szarkoma szétterjedését elősegítheti. A beteg életét ekkor csak a teljes, radikális, szélesen az ép szövetekben elvégzett kimetszés mentheti meg. A vizsgáló orvos felelőssége a gyanú felvetése, a szükséges viszgálatok elvégzése után a beteg megfelelő sebészetre irányítása.