Payday Loan

Lézeres aranyérműtét? Nyugodtan lapozzon tovább: ilyet itt nem talál!

 
Kezdőlap Betegtájékoztatók Gyógyító táplálkozás
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

A gyógyító táplálkozás.

A közhelyes mondás szerint azzá leszel, amit eszel. Egészségünknek kétségtelenül meghatározó tényezője az étkezés, hiszen már csak mennyiségénél fogva is kilókban mérhető a napi anyagmennyiség, mellyel tápláljuk, vagy éppen terheljük magunkat. A következő írások arról szólnak, hogyan betegít szokásos étrendünk, mit tehetünk pusztító civilizációs betegségeink megelőzésére, és miféle étrendi változtatásokkal segíthetjük orvosilag gyógyíthatatlan (azaz idült, krónikus) betegségeink javulását.

healthy-roadA mai orvosképzés (szégyenletes módon) alig kínál táplálkozás-tudományi oktatást, és én sem vagyok táplálkozási szakember. Amit az alábbiakban kifejtek, az önképzésből, személyes tájékozódásból származó, tudományos adatokkal alátámasztható evidencia arról, hogy a kutatási adatok szerint mitől betegszünk, és mit tehetünk ennek elkerülésére. Az étrendi tanácsoknak, fogyókúrás receptúráknak könyvtárnyi írott, és internetes irodalma van, mellyel vetélkedni nem kívánok. Magam sem tudok eligazodni, ezért állást sem foglalok a paleo, vegán, vegetárius, ketogén, lúgosító, és egyéb étrendi ajánlások erdejében. Amit kínálok, az néhány orvosi tudással támogatható, tudományosan megalapozott személyes vélemény arról, hogy mit együnk, és mit kerüljünk. (A táplálkozás témakörében /forrás/ megjelöléssel kínálok sokszor angon nyelvű szakmai linkeket az érdeklődőknek.)

Az emésztőszervi betegségek, és táplálkozásunk kapcsolata félreérthetetlen. „A halál a bélben lakozik” – mondotta Paracelsus, és ma már rengeteg részletet ismerünk az elfogyasztott étel, és a betegségeink kapcsolatáról. Mielőtt azonban rátérnék arra, hogy miként betegít a helytelen táplálkozás, és hogyan gyógyíthat a helyes étrend, először beszélnünk kell arról, hogy honnan származunk, hogyan fejlődtünk, és miként keveredtünk a jelenlegi civilizációs zsákutcába.