Payday Loan

Emésztési panaszok? Részletes kivizsgálás, teljeskörű endoszkópos eszközpark.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Végbélviszketegség

Az érintett életét teljesen megkeserítheti a végbéltájék rendszeres, visszatérő jellegű égő, viszkető érzése. Miután társadalmilag nem elfogadott a nyilvános farvakarás, komoly belső feszültség forrásává válhat az erős késztetés és annak kielégítetlensége között feszülő ellentét. A tünet számos testi betegségnek lehet kísérője, azonban az esetek többségében önmagában is belső konfliktust reprezentál.

A gyulladásos külső aranyerek, a tartósan váladékozó végbélsipoly, felszínes hámrepedések, továbbá a végbélnyílás daganatai is jeletkezhetnek viszketés formájában. Ekkor a megfelelő kórok felismerése és kezelése jelenti a megoldást.

Gyakori a korábbi gyulladások, aranyér-műtétek után visszamaradt bőrfüggölyök, húsocskák esetén jelentkező tisztálkodási nehézség. Ekkor a bőrös redők között visszamaradó székletmaradványok okoznak alig látható felmaródáokat, égető helyi viszketést. Rendszerint fokozott helyi higiéne, bidé és nedves törlőkendők használata, enyhe bőrvédő krémek segíthetnek a panaszok megfékezésében. A tapintható csomók sokszor aggodalommal töltik el a pácienst, de banális jellegüknél fogva leginkább kozmetikai problémát jelentenek: igen ritkán indokolt a bőrfüggelékek műtéti kimetszése.

Bizonyos bélférgek a végbélnyílás környékére rakják petéiket, ezzel erős viszketést okozva, mely különösen az éjszakai időszakban gyötri a beteget. A féregpete kimutatása után néhány hetes féregűző kúra gyorsan megszünteti a panaszokat.

 

Túlsúlyos, izzadékony beteg esetén az összefekvő farpofák meleg, nedves környezetében gombák telepedhetnek meg, a lábujjak közötti gombás bőrfertőzéshez hasonlóan. Ez esetben tiszta és száraz viszonyok teremtésével, valamint gombaellenes bőrkenőcsök helyi alkalmazásával rendszerint néhány hét alatt orvosolni lehet a viszketést. A felületes bőrfertőzés esetén szájon át gombaellenes vegyszereket szedni nem indokolt.

A visszatérő égő végbélviszketés területén gombás fertőződés nélkül is krónikus gyulladás, tartós váladékozás mutatkozhat. A bőrgyógyász ekkor atópiás dermatitis, nedves ekzema diagnózisát állíthatja fel. Szépséghibája ezen hangzatos neveknek, hogy fogalmunk sincs, mi áll a hátterükben, ezért a kezelés a gyulladásos bőrreakciót elnyomó szteroidos kenőcsözésre fog szorítkozni - általában átmeneti sikerrel.

Leggyakrabban azonban semmiféle konkrét okát nem találjuk a kínzó végbélviszketésnek, ami őrületbe kergeti a beteget, aki már alig várja hogy egyedül maradjon valahol, és alkalomadtán szinte véresre képes vakarni a végbélnyílás környékét.

Igen hasznos ekkor végiggondolnunk, hogy lelki vonatkozásaiban mit is képvisel eme kínos tünet. A végbélnyílás az a pont, ahol elnyomott, alvilági, sötét oldalunk érintkezik a külvilággal. Tudattalanba szorított indulataink, érzéseink óhatatlan felbukkanásának pontja ez, ami tudatos kontroll és a külső-belső közötti harmónia hiányában törvényszerűen konfliktus forrása lesz. Kapcsolódási pont is a végbélnyílás, amennyiben a bőrünkben folytatódik, ami viszont a környezetünkről lehatárolódást, identitásunkat határozza meg egyik oldalról, másik vonatkozásában ellenben éppen a környezetünkkel való kapcsolattartás legnagyobb fizikai felülete. Bonyolult összeköttetést jelent tehát a végbélnyílás belső és külső, test és lélek között. Elfojtott érzéseink és indulataink tudomásul vétele, elfogadása és kontroll alá helyezése szükséges ezért ahhoz, hogy a végbélnyílás környékének irritációjával, viszketésével megmutatkozó konfliktus feloldást nyerhessen. Sötét árnyoldalaink napvilágra hozása a feladatunk, mely nem az azokkal való kritikátlan azonosulást jelenti, hanem önmagunk felvállalását, a negatív érzéseink, netán gonosz indulataink tudatosítását és ellenőrzésünk alá vonását.

A végbélnyílás környéke érzőideg végződésekkel bőségesen átszőtt terület, emiatt ez egyben egyik fontos erogén zónánk is. A szexuális élet zavarai, elfojtott késztetések, megromlott és ellaposodott házastársi viszony is jelentkezhet ennek a területnek tartós irritációjával. Természetesen nem homoszexualitásnak jele ez, sokkal inkább egyfajta testi pótszer, féltudatos pótcselekvés, a kiéletlen szexuális késztetés kifejeződése. A végbéltájék csaknem kéjes vakarászása öntudatlan masturbációnak felel meg ebben a vonatkozásban. Ezért a tünet enyhítéséhez az intim kapcsolatunk (ha van ilyen egyáltalán) felülvizsgálata, fűszerezése vezethet. Hangsúlyozom az intim kapcsolat jelentőségét. A kiszolgált társ kiváltására az egzotikus, akrobatikus szerető beüzemelése nem fogja pótolni a meghitt együttlétet és csak rontani fogja a panaszokat.

Fejlődéslélektani vonatkozásban a 2-3 éves kisgyermek az anális fejlődési fázisba lép, ahol kulcsfontosságú kérdéskörré válik a pisi, kaki, puki, cunci, kuki témaköre. Az ebben a fejlődési szakaszban elszenvedett lelki sérülések kései következménye is lehet a végbéltájék körül fókuszált figyelem. Az anális fejlődési szakasz még a verbális, nyelvi fejlődés előtti időszakra esik, ezért az ilyen koránról származó (nem ritka!) traumák mélyen a tudatalattiban húzódnak, és nyelvi eszközeink alig vannak a kifejezésükre. Kitűnő segítség lehet ilyen esetekben a hypnoterápia, ahol a tudattalanban húzódó régi traumák szimbolikus képi tartalmak formájában képesek megnyilvánulni. Az egyéb módon nem kontrollálható végbélproblémákra tehát a pszichoterápia jelentheti a valódi megoldást.