Payday Loan
Diagnózisa már van, de megoldás még nincs? Talán éppen most találta meg... 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com
(Végbélrepedés)

Kevés proktológiai betegség tud olyan durva fájdalmat okozni, mint egy kiadós végbélrepedés. A heves végbéltáji fájdalommal küzdő betegek nagy részét tehát nem aranyér vagy végbélrák kínozza, hanem a banális, ám annál makacsabb végbélrepedés.

Heveny végbélrepedés.

A végbélnyílás igen érzékeny, vékony hámborítása székelés során időnként berepedhet. Ez komoly fájdalmat okoz, ezért a következő székelés egy ikerszülés emlékét fogja idézni. A beteg akarva-akaratlanul is elodázza a következő ürítést, így a széklet besűrűsödik, rögössé válik. A csapágygolyók utóbb azonban mégiscsak kikívánkoznak, ekkor pedig még kínosabb pusztítást végeznek. A székelést kísérő fájdalom oly' intenzív lehet, hogy a beteget ájulás környékezi. A sebecske mellett csekély vér ürülése is előfordul, ami további riadalmat és görcsöt kelt. A fájdalom és félelem miatt a végbél akaratlanul is működő záróizma egy szoros, görcsös állapotban rögzül, egyre kevésbé hajlandó ellazulni a következő székelések alkalmával, így a repedés naponta újrakeletkezik. Egy önmagát fenntartó ördögi kör alakul ki, így az alkalmi balesetből nem ritkán idült végbélrepedés válik.

A sebész elsősorban szikével orvosol, így a végbélrepedés gyógyítására pedig előszeretettel javasolnak műtétet. A végbélrepedést azonban funkcionális stresszbetegségnek tartom, melyet az esetek legnagyobb részében meggondolatlan lépés szikével vagdalni.

A proktológiai szakirodalom rendszerint a szorulásos székletet tartja a heveny végbélrepedés okának. Ennek ellentmondva a betegek jelentős része semmiféle székrekedést nem észlel a kezdeti baleset idején. Nehéz továbbá megmagyarázni, hogy miért olyan makacs és ellenálló az a piciny sebecske. Egyébként egészséges, fiatal felnőttekről van szó, akik semmiféle gondot nem tapasztalnak a sebgyógyulással, ha valahol sérülés éri a testüket. Miért válik mégis oly' gyakran krónikussá ez az apró repedés? Miért ismétlődik rendszeresen bizonyos embereknél? Ha megértjük a stressz és végbélrepedés kapcsolatát, akkor feloldódnak az ellentmondások.

A végbél működésének élettana kitűnően megmagyarázza, hogy arra hajlamos karakterű emberek miként reagálnak a stresszre a bél záróizomzatának önkéntelen és tartós görcsével. Amikor a normális széklet a csak részlegesen ellazult gyűrűn préselődik át, a repedés óhatatlanul naponta felfrissül. Ez a mechanizmus jól leírja, hogy miért annyira hajlamos a begyógyított végbélrepedés kiújulni - még akkor is, ha az érintett kínosan rendben tartja a székletét. A kiváltó mechanizmus ugyanis tovább működik.

A végbélrepedés gyógyításának kulcsa tehát: az önkéntelenül működő izomgörcs megszüntetése.