Payday Loan

Aranyérbetegség? Korszerű megközelítés, csak a legszükségesebb beavatkozások.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Széklettartási zavar, inkontinencia

A széklet visszatartásának zavarát nevezzük széklet inkontinenciának. Ritkább, mint a vizelet-tartási képtelenség, és rendszerint idős betegeket érint. A medencefenék izomzatának megereszkedése, az általános és agyi érelmeszesedés miatt az ürítés szabályozásának idegrendszeri zavarával magyarázzuk az időskorban egyre gyakoribb széklet- és vizelet-visszatartási képtelenséget. (Természetesen az elbutult, szellemileg leépült beteg szomorú állapotára legalább ennyire használható az a képszerű magyarázat is, hogy "már tojik az egészre." Igen, valójában a demens betegek már az életükhöz sem ragaszkodnak, sokkal inkább úgy fest, hogy mi ragaszkodunk hozzájuk hol szeretetből, hol kötelességtudatból. Sem a személyes tragédiával, sem a társadalmi problémával nem tudunk mit kezdeni.) Az egyéb betegségekkel is terhelt, rendszerint ágyhoz kötött betegek esetében általában nincs más lehetőségünk, minthogy gyógyászati segédeszközzel, pelenkanadrág és betét megfelelő formáival látjuk el.

 

A fiatalabb korban kialakult székletvisszatartási zavar a beteg életét gyakorlatilag tönkreteszi. Az idegrendszert pusztító betegségek (sclerosis multiplex, nyitott gerinc, gerincsérülés stb.) értelemszerűen a székelés zsigeri szabályozását is károsítják. Védett helyzete miatt ritka, de előfordul gáttájékot érő (főként nyársalásos) sérülés, mely a végbélnyílás záróizomzatát sérti. Ilyen típusú gátsérülés leggyakrabban rosszul vezetett rohamos szülés közben kialakult teljes gátrepedés nyomán alakul ki. Helytelenül végzett proktológiai műtétek szintén vezethetnek a záróizomzat kiterjedt sérüléséhez és széklet-tartási zavarhoz.

 

 

 

A széklet inkontinencia súlyosságát praktikusan aszerint osztályozzuk, hogy csak a gázok, esetleg hígabb széklet, vagy a formált széklet visszatartása is problémát okoz. Enyhe esetben segíthetnek étrendi módosítások, hasfogó gyógyszerek kíméletes adagolása. Szépen javítja a záróizomzat működését a gáttáji izomzat működésének tudatosítását elérő bio-feedback technikára alapozott fiziotherápiás kezelés.

A végbélnyílás záróizomzatának friss sérülése esetén sebészi úton lehet az izomzat helyreállítását megkísérelni. A záróizom régi sérülése esetén az izomműködés helyreállítására többnyire már nincs lehetőség. Ilyen esetekre számos műtéti próbálkozás ismeretes, ami önmagában is jelzi, hogy egyik sem túl sikeres. Például a gracilis plasztika nevű műtét során a végbélnyílást a comb belső oldaláról vett vékony izomnyalábbal hurokszerűen körbeveszik. Ezután az áthelyezett izmot hosszasan trenírozzák fiziotherápiás ingeráram-kezelésekkel, mert új helyén új funkciója van: tartósan, egyenletesen összehúzódva kell maradnia, hogy zárófunkcióját betöltse. A bonyolult, hosszú utókezelést igénylő műtét késői eredményei nem túl meggyőzőek.

Sikertelen, elkeseredett esetekben, más megoldás hiányában szükséges lehet hasfali vendégnyílással a vastagbelet a hasfalon elővezetni, és a székletet higiénikus formában zacskóba gyűjteni.