Payday Loan

Kíméletes, gyors gyomortükrözés.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

A végbélnyílás daganatai

A végbélnyílás környékének daganatait el kell különítenünk a végbél nyálkahártyájából kiinduló daganattól. A valódi végbélrák a vastagbélrákhoz nagyban hasonló módon alakul ki és viselkedik, ezért ott tárgyalom.

A végbél üregét nyálkahártya béleli, mely a végbélnyílás magasságában el nem szarusodó laphámban folytatódik, majd a bőr felé továbbhaladva már elszarusodó laphám fedi, mint a testünk többi részét. A laphámból már típusú daganatok fejlődnek, mint a nyálkahártyából.

A külső aranyerek gyakran jelentkeznek a végbélnyílás körüli csomók formájában, ezek nem daganatos eredetűek.

Gyakori jóindulatú daganat a végbélnyílás hámjából kiinduló fibrosus polip, mely a nyílásból előtüremkedik, tapintható, ezért e beteget megijeszti és orvoshoz kergeti. Hasonló a testen egyebütt is gyakran előforduló nyeles szemölcsökhöz, rosszindulatú elfajulása rendkívül ritka. Fontos elkülönítenünk az egyéb daganatoktól. Sebészi eltávolítása véglegesen megoldja, kiújulására nem kell számítani, és további teendőt nem igényel.

A bőr gyakori vírusszemölcséhez hasonlóan vírusok okozzák a végbélnyílás környékének ritka jóindulatú szemölcsös daganatát. A humán papillomavírus (HPV) bizonyos altípusai által okozott számtalan, bársonyos tapintatú vírusszemölcs (condyloma acuminatum) általában körkörösen övezi a nyílást. A vírusbetegség emberről emberre terjed, szoros kontaktus útján. Értelemszerűen a szexuális kapcsolat deviációi (promiszkuitás) és különösen az analis szex sokszor kideríthető a betegség hátterében. Kezelésében helyi vírusölő ecsetelőket, fagyasztást, radiofrekvenciás diathermiás vagy egyéb sebészi kimetszéseket alkalmazunk. A számtalan szemölcs és fertőző eredet miatt sokszor ismételt kezelésekre van szükség, és a kiújulás sem ritka.

 

A végbélnyílás körüli bőrterületrol kiinduló bőrrák (laphámrák) lassan növekvő, nem gyógyuló, kifekélyesedett seb képében jelentkezik. Áttéteket képezhet (elsősorban a lágyékhajlati nyirokcsomókban), és minden tekintetben rosszindulatú betegségként kell kezelni. Figyelmet érdemel ezért minden nem gyógyuló, krónikus seb ezen a területen is. Amennyiben a laphámrákot igazolja a szövettani mintavétel, kezelése elsősorban onkológus feladata. Ez az egyik a kevés daganat közül, amit az onkológus akár meg is tud gyógyítani: a sugárkezelésre a tumor nyomtalanul el tud tűnni.

 

Az általában anyajegyekből kiinduló festékes bőrrák (melanoma) alkalomszerűen előfordul a végbélnyílás környékén is. A laphámrákhoz hasonló kifekélyesedő, nem gyógyuló seb formájában jelentkezik. Lehet az anyajegyekhez hasonlóan sötétes színű, pigmentált, de időnként színtelen formában is előfordul. Igen agresszív, hamar áttéteket adó, rosszul gyógyítható daganat.