Payday Loan

Betegtájékoztatók - ha szeretne többet megtudni önmagáról.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Mikor szükséges vendégnyílást készíteni?

A hasfali vendégnyílás komoly tehert jelentő természetellenes állapot, ezért készítését csak akkor ajánlja a sebész, ha egyéb lehetősége nincs a széklet útjának biztosítására. Mely betegségek esetén kell zacskó viselésére felkészülni? A teljesség igénye nélkül néhány kórkép, ahol szükségessé válhat a sztómaképzés.

Sürgősségi vastagbélműtétek.

A vastagbél elzáródása legtöbbször legtöbbször daganat miatt, átfúródása pedig diverticulitis következtében fordul elő. Ekkor rendszerint sürgős műtétet kell végezni. Az előkészítetlen, széklettel telt belek, a kitágult, vizenyős, gyulladásos bélfal miatt a vastagbelek megbízható összevarrása sok esetben nem lehetséges. A háttérben álló betegség, az érintett vastagbélszakasz, a beteg általános állapota, és még sok egyéb tényező alapján a műtőasztalnál kell dönteni az optimális megoldásról, de sok esetben a bélműködés biztosítására (legalábbis átmenetileg) vendégnyílás kell készíteni. Az esetek többségében a sürgősséggel készített szájadék egy következő műtéttel bezárható.

Eltávolíthatatlan vastagbéldaganat.

Ha a műtét során elhanyagolt, környezetére ráterjedt, eltávolíthatatlan vastagbéldaganatot találunk, a bélelzáródás megelőzésére illetve megszüntetésére az érintett bélszakasz előtti és utáni részek összekötésére van szükség. Ha a beteg bélszakasz mögött már nincs varrásra alkalmas vastagbél, akkor a legutolsó még ép rész hasfal elé vezetése szükséges. Ez a helyzet leginkább a végbél elhatalmasodott rákja esetén fordul elő.

Végbélrák.

A végbél rosszindulatú daganata szükségessé teheti a végbélnyílás és annak zárókészüléke kiirtását. Ebben az esetben csak végleges hasfali vendégnyílással tudjuk az akadálytalan bélműködést biztosítani. A korszerű sebészi technika, és felkészültség esetén manapság a végbélnyílástól alig néhány centimétert épségben hagyó daganatok esetén is esély van záróizomzat megkímélésére és bélvarrat készítésére. Ezek a műtétek mindazonáltal mind a mai napig a hasi sebészet nagy kihívásai közé tartoznak.

Műtéti bélvarrat elégtelensége.

Amennyiben bármely okból készített műtéti vastagbélvarrat gyógyulása zavart szenved, a beteg életének megmentésére a széklet elterelése, vendégnyílás készítése minden súlyosabb esetben szükséges. Az operált terület gyógyulása után ezen nyílások jórésze bezárható.

Colitis ulcerosa

A fekélyes vastagbélgyulladás súlyos, toxikus formáiban a beteg életét mentheti meg a beteg vastagbél teljes eltávolítása, és ileosztóma készítése. A gyógyszeres kezelésre nem reagáló, napi számtalan nyákos, véres hasmenéssel, hasi görcsökkel küzdő, tartós vérmérgezésben szenvedő colitises beteg életminőségét a vastagbél eltávolításával elvégzett ileostoma készítés hihetetlen mértékben megjavítja. Az állapot gyors rendeződését követően, néhány hónappal később a vékonybél hozzávarrható a végbél visszahagyott rövid csonkjához, így a sztóma megszüntethető.

Széklettartási képtelenség, széklet inkontinencia

A széklet visszatartásának súlyos zavarát okozhatja egyebek között a záróizomzat sérülése szülés, baleset, vagy rosszul elvégzett végbélműtét során. A záróműködés helyreállítására tett kísérletek ritkán vezetnek eredményhez. A pelenkába kényszerült, rendszerint fiatal beteg életét ilyenkor egy jól gondozható sztóma terelheti megfelelő kerékvágásba.

A Crohn-betegség kiterjedt gáttájéki sipolyokat képző formája, a végbél zárókészülékének sérülése, súlyos gáttájéki lágyrészfertőzések egyes esetei (Fournier-gangraena), és még számos további betegség esetén válhat szükségessé a hasfali vendégnyílás készítése. A döntés minden esetben a beteg életének teljes felfordulását okozza, ezért hangsúlyozottan gondos mérlegelést és egyedi elbírálást igényel.