Payday Loan

Stressz-betegség gyötri? Szörfözzön a www.neuroterápia.hu oldalakra!

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

A sztómaterápiás nővér

A hasfali vendégnyílás kezelésére, gondozására speciálisan kiképzett (rendszerint diplomás szakápoló) a sebészeti osztályokhoz tartozó sztómaterápiás nővér.

A tervezet sztómaképző műtétek előtt jó esetben már a műtétre felkészítésben is szerepet játszik. A műtét után ő végzi az első sztómazsák-cseréket. Ennek során ellenőrzi a szájadék és a környező bőr állapotát, szükség esetén kisebb korrekciókban segédkezik. Fel kell ismernie bizonyos sztóma-szövődményeket, működési rendellenességeket, allergiás reakciókat.

A beteggel szoros kapcsolatot kell kiépítenie, mely során annak általános állapotát, családi viszonyait, továbbá bizonyos mértékig kompetenciáját, intelligenciáját is fel kell térképeznie. Mindezek segítenek abban hogy később a betegre szabott legcélszerűbb sztómazsák-rendszert tudja ajánlani, továbbá segítsen a betegnek visszatérni a norális életviteléhez. A sztómazsák cserék alkalmával a beteget fokozatosan megismerteti szájadék gondozásának módjával, a gyógyászati segédeszközökkel, azok változataival. Optimális esetben a begetnek önállóan kell tudnia gondoskodnia a szájadékról, de szükség esetén segítő hozzátartozó, gondozószemélyzet bevonása is szükséges az oktatásba.

A személyes kapcsolat a későbbiekben is pótolhatatlan, mert a sztómaterápiás ellenőrzéseket többnyire a nővér vezényli. Ekkor fel kell mérnie a beteg elégedettségét, szükség esetén egyéb sztómazsák-rendszer bevezetését, esetleg az irrigáció betanítását ajánlhatja. A késői sztómaszövődmények felismerésére is ezen találkozók során nyílik lehetőség. Nem utolsó sorban pedig rendszerint a sztómaterápiás nővér a kapcsolattartó és közvetítő személy, aki a beteget a helyi segítő ILCO-szervezethez tudja irányítani.

A sztómaterápiás nővér személyisége meghatározó a vendégnyílással megbarátkozni kénytelen, deprimált beteg új életre felkészítésében. A technikai jellegű problémák áthidalásánál talán még fontosabb a lelki egyensúlyát veszített páciens támogatása. Ebben is kulcsszerepe van a nyitott, türelmes szakápoló személyiségének, empátiájának. Ha ez is kevésnek bizonyul a beteg lelki támogatásában, akkor pszichológus bevonására is szükség van.