Payday Loan

A szelet megfordítani úgysem tudod. De a vitorlákat átállíthatod.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Kiegészítő sztómaterápiás kellékek

A sztómazsákon kívül minden nagyobb gyártócég számos kiegészítő kelléket kínál, melyek a kényelmes és biztonságos sztómagondozást segítik, és bizonyos élethelyzetekben könnyítik a beteg sorsát, lehetővé teszik normális életvitelét. Melyek ezek?

Bőrtisztításhoz szükséges anyagok

A zsákcserénél legfontosabb kellék a tisztításhoz használatos puha, nem bolyhosodó anyagból készült papírtörlő. Gyógyszertárban szerezhető be. Nedves törlőkendők, amelyeket drogériákban, ABC áruházakban lehet beszerezni.

Sztóma-paszták.

Minden zsákrendszernél egy öntapadó hydrogél-réteg segíti a biztonságos bőr-illeszkedést . Ha a szájadék körüli bőrfelszín egyenetlen, redők vagy hegek esnek ide, akkor a megbízható tapadáshoz szükséges lehet a paszták kiegészítő használata. Ezek kiegyenlítik a felszín egyenetlenségeit és megelőzik a melléfolyást, a leválásos baleseteket. Hátrányukként említhető, hogy cserénél kissé nehézkes a maradványok eltávolítása, továbbá jellegzetes szúrós szaguk van.

Tisztító kendők.

A maradványok kíméletes eltávolítását szolgálják. A gyártók kínálatában különféle egyszerhasználatos oldószeres ill. oldószer-mentes formái vannak melyek között az érzékenységnek megfelelően váltani lehet. Kendő, oldat és spay formában találhatók meg.

Bőrvédő krémek.

A rendszeres zsákcsere és a székletszenyezés miatt a szájadékot övező bőr erős irritációnak van kitéve. A kipirosodott, kiszáradt bőr ápolására hidratáló krémek szolgálnak.

Bőrvédő filmek, lapok, tapadó porok.

Az irritált, felmaródott bőrszél ápolását segítő kellékek számos kiszerelésben kaphatóak. A nedvesedő bőrfelület fertőtlenítő, hámosító porokat igényelhet. Az érzékeny bőr védelmére vékony filmszerű lapok használhatók, melyek megvédik a bőrt még az öntapadó réteg irritációjától is.

Szagtalanító szerek.

Mint minden ürítőkészülékünk, a sztómanyílás sem szagtalan. Megfelelő ápolás, gondos higiéne mellett illatosító, szaglekötő termékek szolgálnak a nem kívánt szagok lekötésére.

Abszorbens granulátumok.

A bőséges híg bélnedvet hozó ileosztóma esetén abszorbens granulátum alkalmazható, mely a folyadékot megköti, ezel könnyebb és ritkább zsákcsere lehetőségét teremti meg.

Sztóma-övek.

Főleg a kétrészes segédeszközt használók körében az alaplaphoz csatlakoztatva a biztonság fokozása érdekében használják. Azon irrigáló betegek, akik kétrészes rendszert használnak, az irrigáláshoz szükséges leeresztős zsákot is ezzel rögzítik a hasukra.

Irrigáló készülék.

Bizonyos típusú vendégnyílások és erre alkalmas beteg esetén lehetőség van arra, hogy a sztómaviselő meghatározott időközönként beöntéssel szabályozza a székletürítés időpontját - irrigáló készülék segítségével. Fontos kezelőorvosa tanácsának kikérése, mielőtt elkezdene irrigálni, de minden esetben a műtét után legalább 6 hétnek el kell telnie.

Sztómadugó, -sapka.

A sztómasapkát és sztómadugót az irrigációt végző kolosztómások viselhetik. Az előbbi vízoldékony filmréteggel bevont puha habanyagú dugó, beépített szénszűrővel.
A sztómazáró dugót óvatosan a sztómába kell vezetni és az öntapadó ragasztót a bőrre simítani. A dugót védő vízoldékony film azonnal feloldódik és a dugó puha habanyaga megduzzad. Felveszi a bél méretét és formáját, hatásosan elzárja a széklet útját, de a bélgázok szagtalanul távozhatnak. Feleslegessé teszi sztómazsák viselését. A sztómazáró dugó időszakosan biztosítja a székletvisszatartást. Diszkrétebb eszköz. A sztómasapka kicsi, kerek, lapos segédeszköz, ami zacskó helyett viselhető. Bőrszínű, kívülről vízhatlan anyagból készül, így zuhanyozni is lehet vele. A bélgázok szagtalan távozására beépített szénszűrő szolgál. Belül, a sztóma védelmére és a bélnedv felfogására nedvszívó anyagól készült puha lap található.