Payday Loan

Nem minden fejfájás agydaganat! Nem minden gyomorfájás gyomorrák!

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

A sztómazacskók fajtái

A korszerű sztómazsákok anyaga minden esetben speciális, több rétegű vízzáró műanyag, melyet kényelmi okokból puha tapintatú textilréteg fedhet. Színüket tekintve a diszkrét testszínű ill. átlátszó zsákok terjedtek el. A kellemetleg szagok, bélgázok áteresztésére a zsákok többségébe manapság szénszűrő betétet építenek be, így az ürülő bélgázok nem okoznak felfúvódást és szagtalanul távoznak. A vendégnyílás körüli bőrre illeszkedést körkörös öntapadó hidrokolloid felület biztosítja, mely kíméletes és biztonságos rögzítést enged. A tapadórétegnek különböző változatai léteznek, így esetleges allergia esetén típust lehet váltani. Az öntapadó gyűrű alakú rész közepén egy megfelelő méretű, alakjában a hasfali szájadékhoz illeszkedő nyílást kell kiképezni. A megfelelő méretű segédeszköz mellett rendszerint szükséges egy kicsit alakítani, formára igazítani a nyílást, melyhez a sztómás nővér egy kivágási sablont szokott rendelkezésre bocsátani.

 

A segédeszközök két fő típusa szerint lehetnek egyrészes, illetve kétrészes rendszerek. Az egyrészes sztómazsák rendszerek esetén a tapadó felület és zacskó egybe van építve. Az egyrészes zsákok lehetnek zártak, vagy alsó részükön leürítésre kinyitható, majd visszazárható nyitott formák. A zárt egyrészes zacskót telítődése esetén minden alkalommal cserélni szükséges. A bőrről leválasztás és visszaragasztás kissé körülményes, az érzékenyebb bőrt idővel megviselheti. Egyetlen előnyeként említhető, hogy a sztóma környezetének könnyű tisztítása után teljesen tiszta új zacskó helyezhető fel. A bőséges, híg béltartalmat hozó ileosztóma esetén nem tanácsos ezen megoldás, mert akár napi 5-15 csere is szükséges lenne. Stabilan működő kolosztóma esetén egyszerűen ápolható, jó megoldás lehet.

 

A nyitott egyrészes zacskók tartalmát alul le lehet üríteni, majd különféle zárószerkezettel biztonságosan visszazárhatók. A tapadó részt a bőrről elég lehet 3-4 naponta leválasztani. Ezen előnye mellett diszkrétebb, flexibilis bőr-illeszkedése miatt szokás szeretni, szemben az alaplapos változatok kissé robosztusabb felépítésével. Hátrányaként említhető, hogy leürítést követően a zacskó megtisztítása, higiénikus visszazárása kissé körülményes lehet.

 

Kétrészes sztómazsák-rendszerek esetén egy különálló, körkörös öntapadó alaplap illeszkedik a bőrnyíláshoz, melyre a zacskó egy műanyag-profil összeillesztésével felpattintható. Az alaplap az egyrészes rendszerhez hasonlóan kombinálható zárt és nyitott zacskóval. Legfőbb előnye, hogy az öntapadó alaplapot elég 3 naponta a bőrről leválasztani, ezzel a zsák-csere egyik kellemetlen része kiküszöbölhető, a szájadékot övező bőrfelszín kevésbé van irritációnak kitéve. Ellene hozható, hogy az alaplap kissé rigidebb, vaskosabb az egyrészes rendszerekhez viszonyítva, mely a viselést kissé kellemetlenné teheti. Az illeszkedő profil tisztítása is okozhat problémákat, a felpattintás pedig kicsit keményebb hasfali gyömöszölést igényel, ezért közvetlenül műtét után nem szerencsés választás.

A megfelelő segédeszköz-rendszer kiválasztásában a betegség és műtét típusa mellett meghatározó a beteg kényelme, kívánsága. Optimális esetben az érintett különböző cégek és termékek kipróbálását követően dönthet a számára legjobban megfelelő eszköz-típus használatáról. Elesett, magatehetetlen beteg esetén a könnyű ápolhatóság az egyik legfontosabb szempont. A legalkalmasabb segédeszköz-rendszer kiválasztásában és használatának betanításában is kulcsszerepe van a sztómaterápiás nővérnek.