Payday Loan

Aranyér miatt jött? Jó helyen jár.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

A sztóma gondozása

A helyesen kialakított hasfali vendégnyílás jól karbantartható, könnyen ápolható és tisztán tartható művi bélnyílás. Az egyébként önálló életvitelre képes betegek kortól függetlenül képesek a vendégnyílás karbantartására. Az egyéb problémái miatt ápolási segítségre szoruló beteg esetében is lehetőséget nyújt a széklet higiénikus gyűjtésére és kiürítésére.

A vendégnyílást a hasfal síma, redőktől mentes területén kell kiképezni, melyet a beteg álló testhelyzetben jól elér, és szabad szemmel is (tükör nélkül) jól lát. A redőbe helyezett nyílásra a zacskó nehezen illeszthető, a rosszul tapadó segédeszköz pedig komoly kellemetlenségeket okozhat. A látóhatáron kívül eső, pocak alá helyezett szájadék vakon, vagy tükörből vezetett önápolása szükségtelenül nehezíti a beteg sorsát. (Ha a szájadékot előre tervezetten készítik, már a műtét előtt szükséges a hasfalon annak optimális helyzetét kijelölni.)

A sztóma gondozása a napi személyes higiene részét képezi. Célszerűen a reggeli és esti tisztálkodással, zuhannyal vagy fürdővel kapcsolható össze. Kolosztóma esetén rendszerint ennél többre nincs is szükség. A bőséges híg epés vékonybélnedvet vezető ileosztoma esetén a nap folyamán többször szükséges lehet a tartalmat WC-ben leüríteni.

 

Hogyan kell a zacskót cserélni?

- Szánjon rá időt és nyugodt körülményeket, készítsen elő minden szükséges kelléket.

- A zacskót, vagy alaplapot óvatosan távolítsa el. A használt zacskó tartalmát WC-be öntse, magát a zacskót egy fóliába csomagolva szemétbe kell dobni (WC-ben lehúzni nem szabad.)

- A nyílás környezetét langyos vízzel tisztítsa meg. Szappan rendszeres használata nem tanácsos, mert a bőrt kiszárítja, irritációt okozhat. Szükség esetén a gyártók által forgalmazott kíméletesen tisztító törlőkendők használata tanácsos, különösen ha sztómapasztát is használ.

- A nyílás környezetét teljesen szárazra kell itatni (ellenben a következő zacskó nem fog rendesen a helyére tapadni.) Ehhez papírtörlő használata ajánlatos. Szőrös hasfalú férfiaknál a nyílás környékének óvatos szőrtelenítése szükséges a biztonságos tapadáshoz. Ileosztóma esetén gondot okozhat a folyamatos csordogálás. Itt segíthet a reggel, étkezés előttre időzített és zuhannyal összekötött zacskócsere.

- Az új alaplap vagy zacskó nyílását szükség esetén a sztómás nővér által adott kivágási minta szerint kell méretre kivágni.

- A védőpapír eltávolítása után az öntapadó részt a nyílás köré kell illeszteni, alulról felfelé haladva mindenütt a bőrhöz préselve.

- Kétrészes rendszereknél végezetül az új zacskót körkörösen fel kell pattintani az alaplap profiljára.

 

Hogyan kell a nyitott zacskókat leereszteni?

A nyitott rendszerű zacskók alján egy egyszerű, általában csatos zárszerkezet biztosítja, hogy a tartalmat WC-be üríthessük az öntapadó rész eltávolítása, bolygatása nélkül. Van, aki a WC-n ülő helyzetet szereti, mások állva végzik e műveletet. A zárókészülék eltávolításához a zacskóvéget kissé meg kell emelni és így kell a felcsavart alsó részt letekerni a hirtelen kiömlés elkerülésére. Ürítést követően a zacskó alját papírtörlővel, esetleg zuhannyal, csapvízzel kell megtisztítani. (Amerikában terjed egy felülről is nyitható, könnyebben átmosható rendszer, lásd az ábrát.) Tisztítást követően a zacskóvéget visszatekerjük, és a zárat a helyére illesztjük.