Payday Loan

Sebészet, proktológia, gasztroenterológia.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com
(Gyomorbaj)

A gyomortáji panasz rendkívül gyakori. Felhasi görcsök, visszatérő fájdalom a gyomorszáj környékén, szúrás, gyomorégés, gyakori felböffenések, hányinger, hányás, puffadás, korai teltségérzés, rossz emésztés, étvágytalanság. A legtöbb esetben a színes panaszok áradata ellenére a vizsgálatok nem mutatnak semmiféle érdemleges szervi eltérést. Az orvosi diagnózis: funkcionális diszpepszia. Az elegáns név magyar fordítása: "Fogalmam sincs, mitől vannak a panaszaid."

Természetesen így ritkán fordítja le az orvos, mert ez egy szomorú beismerő vallomás arról, hogy mennyi mindent nem tud megoldani az orvostudomány. Ha a gyomorfájós tünetcsoportot betegségnek tekintjük, akkor egy népbetegségről beszélhetünk, mely a lakosságnak közel harmadát érinti.

balanceGyomor nagyon érzékeny jelzőműszere lelki egészségünknek. A panaszok megfelelő értékelése saját magunkhoz, valódi bajunkhoz mutat utat. A gyomor mindannak tárolóhelye, amit benyelünk csakúgy anyagi, mint szellemi értelemben. Világunk polaritásokra épül, mert nem értelmezhetjük a jót rossz nélkül, a hideget meleg nélkül vagy pozitív érzelmeinket a negatívak nélkül. A női és férfi jelleg ismert kettőssége a gyomor funkcióiban is jól fellelhető. A passzív befogadás, a nyitottság, az odaadás női pólusát jelzi a gyomor egyfelől, ahol problémáinkat magunkba fojtjuk, ahol magunkat emésztjük. Másfelől a pusztítás, az agresszív szétbomlasztás, emésztés férfias vonásait is leképezi a szerv, ahol a maró düh és félelem érzései is munkálnak. Igen, mindannyian éreztük már: itt dolgozik a maró düh, és gyomrunkat rántja ökölbe a jeges félelem. Minden érzelem, mely mentálisan felkészületlenül ér bennünket: gyomorszájon üt.

solar-plexusA szimbolikus síkról testi dimenziókhoz kanyarodva tudnunk kell: az emésztőszervi panaszok mögött jól azonosítható idegrendszeri zavarok találhatók. A korszerű idegélettan alapján jóval többet is tehet orvos a betegéért, minthogy kijelenti: "a fejében van a baj". A gyomor (és a teljes emésztőrendszer) falában olyan komplex idegi hálózat van, hogy egyenesen bél-agyról is beszélhetünk. Ennek működése szorosan kapcsolódik az automatikus testi működéseinket szabályozó ősi vegetatív idegrendszerhez, mely a stressz-válaszokat is közvetíti testünkben. A stressz alapvetően befolyásolja az egészséges bélműködést.

stomach-acheA rendszeresen visszatérő, fájdalomig fokozódó gyomorpanasz rendkívül tág határok között mozoghat. Az enyhe diszkomfort érzéstől a rendszeres munkakiesést okozó, megsemmisítő gyomorgörcsökig terjed a skála. Betegségnek akkor tekinthető, ha a panaszok rendszeres kiújulása és súlyossága komolyan akadályozza a normális életvitelt és szociális működőképességet. A gyomorbaj a típusos fájdalombetegségekkel ellentétben ritkán okoz teljes rokkantságot, azonban a panaszok lényegesen komolyabbak lehetnek, mint múló kellemetlenség. A korszerű idegélettani kutatások alapján a visszatérő, krónikus fájdalmak hátterében egy jellegzetes agyműködési minta körvonalazódik. A jelek szerint a fájdalom kulcsa sokkal inkább az agyműködésben keresendő, mint a gyomorban. A megoldást ezért az agyműködés célszerű befolyásolása fogja jelenteni, s nem a gyomorra fókuszáló lázas bajkeresés.