Payday Loan

Benőtt köröm? Végleges megoldás - garanciával.

 
Kezdőlap Betegtájékoztatók Vastagbél betegségek Áttekintés a vastagbél betegségeihez
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Vastagbél betegségek.

A honlap névadója a vastagbél. A rosszindulatú daganatok szomorú statisztikájában minden ipari országban dobogós helyezést vívott ki a vastag- és végbélrák. Hazánkban élete folyamán közelítőleg minden tizedik embernek szembe kell néznie e betegséggel. A felvilágosultabb országok mindegyike erőfeszítéseket tesz a vastagbélszűrés bevezetésére, mely esélyt ad az alattomos, tünetszegény betegség korai felismerésére és gyógyítására. Hazánkban az olcsó, és hatékony szervezett vastagbélszűrés nem létezik. A véletlenül felismert, vagy már előreheledott, panaszt okozó vastagbélrák műtétét gyenge 500.000 forinttal támogatja az OEP. Az elkésett, áttétes vastagbélrák kemoterápiájára betegenként tízmilliókat költünk. Akár a gyógyszerlobbi nyomását feltételezem, akár szimpla butaságot, politikai szűklátókörűséget, vagy az idősebb korosztály tervszerű és aljas "neutralizálását" - az összkép mindenképpen siralmas.

Pelyhes tollú, lendületes, fiatal gasztroenterológusként komoly energiát fektettem egy Békéscsaba régióját felölelő szervezett vastagbélszűrés kiépítésébe. Közel 8.000 szűrővizsgálat, számos korai daganat és gyógyult beteg jelezte a próbálkozás sikerét, de pénz-paripa-fegyver hiányában a program elhalt. Eredendően ennek támogatására indult a vastagbel.hu oldal. A békéscsabai szervezett vastagbélszűrés néhány év után hamvaiba holt, de a tájékoztató weboldal velem együtt túlélte.

A kapcsolódó témaköröknél a vastag- és végbél leginkább sebészeti jellegű betegségeiről van szó - ami természetesen nem korlátozódik a rákra. A gasztroenterológia is foglalkozik a többi emésztőszerv között ezen szervek kórképeivel, ezért az elkülönítés merőben önkényes. A vastagbél betegségeinek külön tárgyalását gyakorlati jelentőségén túl pusztán a weboldal szűréses előzménye, és szakmai érdeklődésem indokolja. A többi emésztőszerv betegségeit lásd ott. A végbélnyílást és betegségeit a proktológia alá sorolom.

Tehát ha a keresett betegséget az alább kapcsolódó témákban nem találja, érdemes az emésztőszervek és proktológia rovatokat is áttekintenie!