Payday Loan

Vastagbéltükrözésre vár? Nem kell halálközeli élménynek lennie.

 
Kezdőlap Betegtájékoztatók Vastagbél betegségek
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Vastagbél betegségek.

A honlap névadója a vastagbél. A rosszindulatú daganatok szomorú statisztikájában minden ipari országban dobogós helyezést vívott ki a vastag- és végbélrák. Hazánkban élete folyamán közelítőleg minden tizedik embernek szembe kell néznie e betegséggel. A felvilágosultabb országok mindegyike erőfeszítéseket tesz a vastagbélszűrés bevezetésére, mely esélyt ad az alattomos, tünetszegény betegség korai felismerésére és gyógyítására. Hazánkban az olcsó, és hatékony szervezett vastagbélszűrés nem létezik. A véletlenül felismert, vagy már előreheledott, panaszt okozó vastagbélrák műtétét gyenge 500.000 forinttal támogatja az OEP. Az elkésett, áttétes vastagbélrák kemoterápiájára betegenként tízmilliókat költünk. Akár a gyógyszerlobbi nyomását feltételezem, akár szimpla butaságot, politikai szűklátókörűséget, vagy az idősebb korosztály tervszerű és aljas "neutralizálását" - az összkép mindenképpen siralmas.

Pelyhes tollú, lendületes, fiatal gasztroenterológusként komoly energiát fektettem egy Békéscsaba régióját felölelő szervezett vastagbélszűrés kiépítésébe. Közel 8.000 szűrővizsgálat, számos korai daganat és gyógyult beteg jelezte a próbálkozás sikerét, de pénz-paripa-fegyver hiányában a program elhalt. Eredendően ennek támogatására indult a vastagbel.hu oldal. A békéscsabai szervezett vastagbélszűrés néhány év után hamvaiba holt, de a tájékoztató weboldal velem együtt túlélte.

A kapcsolódó témaköröknél a vastag- és végbél leginkább sebészeti jellegű betegségeiről van szó - ami természetesen nem korlátozódik a rákra. A gasztroenterológia is foglalkozik a többi emésztőszerv között ezen szervek kórképeivel, ezért az elkülönítés merőben önkényes. A vastagbél betegségeinek külön tárgyalását gyakorlati jelentőségén túl pusztán a weboldal szűréses előzménye, és szakmai érdeklődésem indokolja. A többi emésztőszerv betegségeit lásd ott. A végbélnyílást és betegségeit a proktológia alá sorolom.

Tehát ha a keresett betegséget az alább kapcsolódó témákban nem találja, érdemes az emésztőszervek és proktológia rovatokat is áttekintenie!