Payday Loan

Emésztési panaszok? Részletes kivizsgálás, teljeskörű endoszkópos eszközpark.

 
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Köszöntöm a betegtájékoztató oldalakon!

Alábbi oldalakon sebészet-proktológia-gasztroenterológia vonatkozású egészségügyi problémákat taglalok - saját olvasatomban.

A betegségek okait, kezelését részletező fejezetek alapvetően összhangban állnak a megfelelő szakmai kollégiumok állásfoglalásával, így a "mainstream" orvoslás hozzáállását tükrözik. Bizonyos kórképek esetében azonban az elfogadott tudományos magyarázat nem képes a valódi okok feltárására, a szokásos kezelések pedig nem egyebek tünetek elmaszatolásánál. A materiális alapra épített kauzális medicína kudarcát jól jelzi, hogy a tudomány évszázados diadalmenete ellenére semmi jele nincs annak, hogy a betegségek ritkulnának, az emberek pedig boldogabban és nagyobb egész-ségben élnének, mint eleink. Horribilis összegeket költünk például daganatkutatásra, azonban ma sem értjük a rákot, és gyógyításunk csaknem kimerül abban, hogy több kiló testrész kimetszését követően a "maradékot" sugárágyú alá fektetjük és vegyszerekkel mérgezzük.

Minden krónikus lefolyású betegség egyet jelent: nem tudjuk meggyógyítani, legjobb esetben is csak kezelni. Minden "funkcionális" nevű betegség egyet jelent: az orvosi vizsgálat a testet rendben találta, csak a beteg nincs rendben. Minden betegség, melyben előfordul a "szindróma" kifejezés, egyet jelent: fogalmunk sincs, mi áll a hátterében. E tényeket szem előtt tartva egy szélesebb kontextusból tekintek a betegségekre, és más perspektívából közelítek a gyógyításhoz. Megközelítésem sokkal inkább a saját folyamatosan érlelődő meggyőződésemet tükrözi, mintsem a "tudományos" állásfoglalást. Eretnek bátorságom leginkább a pszichofiziológia legfrissebb eredményeiből táplálkozik, ami határozottan megerősíti a  betegség holisztikusabb megközelítését, a "mind-body healing" alapgondolatát.

Közismert, hogy genetikai állományunk 98 százalékban egyezik a csimpánzéval. A hagyomány szerint Beethoven fejében nagyjában lejegyzésre készen álltak a szimfóniák, mikor munkához látott. A két élőlény teljesítménye közötti szakadékot természetesen nem hidalhatja át néhány százalék DNS-különbség. Akiben megrezdülnek például a VII. szimfónia harmóniái, az megsejti, hogy az ember több, mint csont és izom, ideg és ínhüvely. Megérti, hogy az esendő testünkön túl munkál még bennünk valaki, aki nehezebben észlelhető, szubtilis módon fejezi ki magát az anyagi síkon. Ezt a valakit nevezte Einstein "végtelen intelligenciának", mely ilyen csodálatos mintázatba képes rendezni az anyagot. Értelemmel megfogni nem tudjuk, ahogy az erdőt látó bolha sem érti meg a kutyát, ha annak szőrében bolyong. Az anyagot elemezve sem jutunk a nyomára, hiába bombázzuk az atomot mezonokra és quarkokra: kifolyik a kezünk közül. Nevezzük akár léleknek. A betegtájékoztatókat bizonyos szempontból csak az értelmezheti helyesen, akiben a fenti sorok nem keltettek ellenérzést.

"Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano." (Azért kellene imádkozni, hogy legyen ép testben ép lélek.) Juvenalis szatíráját napjainkra kissé félreértelmezzük, de jól kifejezi a pszichoszomatika lényegét: ép test mögött ép léleknek kell lakoznia. Ebből következik az alapgondolat is: a beteg test mindig a lélek betegségét tükrözi. Test és lélek egysége és harmóniája nélkül senki nem lehet egészséges. Az egész-ség elveszítése kétség-be esést jelent, a lelki harmónia elvesztése pedig testi tünetekkel figyelmeztet bennünket. Amennyiben a háttérben húzódó pszichés okot nem firtatjuk, vagy azt az érintett elutasítja, a gyakorlat szerint a gyógyítás pusztán a tünetek elkendőzésére fog szorítkozni. Ezért a hagyományosnak tekinthető orvosi megközelítés mellett a betegségek ismertetésénél a szimbolikus és lelki vonatkozásokat is vázolni próbálom. A krónikus civilizációs ártalmak, funkcionális betegségek hátterében rendre felfedhető a stressz szerepe. Ezt kevesen vitatják, de mi lenne ezzel a teendőnk? Az élettani háttér részletes kifejtése, és a stressz-kezelés gyakorlati technikái a Neuroterápia-Biofeedback oldalakon találhatók. A alábbi tájékoztatók számos betegségében is megoldási lehetőséget kínál a biofeedback tréning, melyre utalok az egyes kórképeknél.

Böngéssze a tájékoztatókat, és jöjjön utánam egy sétára gondolatban!

Készséggel várok minden kérdést, észrevételt, megjegyzést a vendégkönyvben.

 

Tovább a tájékoztatók első témaköréhez: proktológia.