Payday Loan

Sebészet, proktológia, gasztroenterológia.

 
Kezdőlap Ambuláns sebészet Króbikus sebek, lábszárfekély
Developed by JoomVision.com
img
img
img
img
img
img
img
img
img

Aranyér, végbéltáji betegségek.

Teljeskörű kivizsgálás, korszerű és kíméletes kezelés.

Vastagbéltükrözés - fájdalomcsillapítással.

Rutinszerű bódítás, modern eszközpark.

Gyomortükrözés.

Reflux-betegség tisztázása. Gyomorfekély, gyomorrák szűrővizsgálata.

Gasztroenterológia

Emésztőszervi panaszok kivizsgálása, kezelése.Divat-betegségek kiszűrése.

Vastagbélrák szűrés.

Ne várja a kései tüneteket! 50 év felett ideje szűrővizsgálatot kérnie!

Betegtájékoztatók.

Ha már kérdezte kezelőorvosát, gyógyszerészét - de mindhiába.

Konzultáció, gyógybeszéd.

Lelet-megbeszélés, tanácsadás. Bizony, már a beszélgetés is gyógyíthat.

Sebészeti beavatkozások.

Ha minden kötél szakad. Mert van, mikor tényleg csak a kés segíthet.

Stressz-kezelés.

Nincs igazi gyógyítás stressz-kezelés nélkül. Elmondom, miért.

Fókuszban:

Betegtájékoztatók:

Developed by JoomVision.com

Krónikus sebek, lábszárfekély, decubitus

A hónapok alatt sem gyógyuló sebek megközelítésében legfontosabb teendő a sebgyógyulás zavarának hátterében álló ok tisztázása. Számos anyagcserezavar, táplálkozási hiányállapot okozhat elhúzódó sebgyógyulást.

A leggyakoribb krónikus seb: a lábszárfekély. Kivizsgálásában legfontosabb az esetleges artériás érszűkület, vagy vénás keringési zavar felfedezése a háttérben. Az érbetegség felismerése és kezelése nélkül a lábszárfekély meggyógyítása esélytelen - akármilyen színűre is kenőcsözi esetenként a bőrgyógyász. Ha a vérkeringési zavar kezelhető, annak érsebészeti megoldásával és megfelelő sebkezeléssel a reménytelenek tűnő régi fekélyek is meggyógyíthatóak. A korrekt diagnózis után tehát a helyi sebkezelés mellett elsődleges lehet a megfelelő kompressziós kezelés, visszérműtét, vagy artériás érrekonstrukció - a háttérben álló oknak megfelelően.

 

A nyomásnak kitett testrészeken kialakuló felfekvések (decubitus) rendszerint idős, ágynak esett betegeket érint, ahol a gondos ápoláson túl kiemelt szerepe van a helyes sebkezelésnek és a megfelelő gyógyászati segédeszköz-ellátásnak. A daganatos betegség miatti besugarazást követően sokszor évekkel követően alakulhatnak ki rendkívül makacs, nem gyógyuló, mélyre terjedő bőrelhalások. A sclerosis multiplex, gerincsérülés, nyitott gerinc, ill. számos további idegrendszeri kórkép járhat nehezen kezelhető kifekélyesedéssel az idegkárosodás területén.

 

A cukorbetegség (diabetes) népbetegség hazánkban, és minden jel szerint tovább nő a gyakorisága. A cukorbetegségben kifejlődő ideg- és érkárosodás talaján igen gyakran alakul ki különösen a láb nyomásnak kitett részein, lábujjakon tartósan váladékozó, nem gyógyuló bőrfekély. A diabeteszes láb jellegzetessége a jellemző csont-ízületi eltérésekkel szövődő krónikus lábseb, váladékozó sipoly. A krónikus seb egyben nyitott fertőzési kapu, a diabetes talaján pedig minden fertőzés ijesztő gyorsasággal képes elhatalmasodni. A cukorbetegség megfelelő kezelésén túl ezért rendkívül fontos a gondos megelőző lábápolás, a diabeteszes láb megfelelő kezelése, a jól kiképzett, tehermentesítő orthopédiai lábbeli viselése, és a kezelhető társbetegségek rendezése. A nem megfelelően kezelt cukorbetegség hazánkban egyik leggyakoribb oka az amputációnak, végtagvesztésnek.

A vázoltakból is látható, hogy a krónikus sebkezelés számos szakterület megfelelő együttműködését és komplex szemléletet igényli. Az alapbetegség rendezése mellett a krónikus seb ellátás a státustól függő speciális kötözést szükségeltet. A táplálkozási hiányállapotok, és krónikus betegség étrendkiegészítő szerek, vitaminkészítmények rendelését igényelheti. A sebkezelésben alkalmazott helyi antiszeptikumok mellett időszakos antibiotikus kezelésre is szükség lehet. Az elhalt szövetrészek enzimes, kémiai, sebészi feltisztításával párhuzamosan a korszerű nedves sebellátás teljes eszköztárának felhasználásával próbáljuk a rossz gyógyhajlamú sebeket jobb belátásra bírni. A krónikus sebkezelés jellegéből adódóan rendszeres kontrollra lehet szükség.